SOJENJE V ZADEVI NOVOGORIŠKEGA KLUBA MARINA PRI KONCU: Izvesti morajo samo še en dokaz

Kronika

Na sojenju zaradi očitkov izkoriščanja prostitucije v novogoriškem klubu Marina je danes obdolženi Dejan Šurbek kot dokazno gradivo predstavil posnetke iz kluba. Zaradi zaščite zasebnosti in družinskega življenja obiskovalcev, katerih obraze bi bilo mogoče videti, je predsednica senata na predlog obrambe z obravnave izključila javnost.

Posnetke varnostnih kamer in zaseženih elektronskih naprav so na sojenju že predstavili in tudi takrat, kot tudi ob pričanju obiskovalcev lokala, je bila javnost izključena. Kot je povedala predsednica sodnega senata, je Šurbek črpal iz istega gradiva.

Po obtožnici naj bi Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili 532 deklet. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi. Racman naj bi po trditvah tožilstva priskrbel denar za delovanje kluba, Šurbek in Kojc pa sta prek družbe Cratos in operativne vodje kluba Vesne Ternovec nadzorovala delovanje Marine.

Obramba trdi, da je šlo pri Marini za nočni klub, ki je ponujal erotično vzdušje in intimo, gostje pa so se sami odločali, kaj bodo tam počeli. Vstopnino naj bi zaračunavali le za hrano, pijačo in velnes. Prostitutke naj bi bile v lokalu obiskovalke, ki niso bile na noben način povezane z lastniki.

Pred koncem sojenja je predvideno le še izvajanje enega dokaza, ki ga je predlagalo tožilstvo. Po mnenju zagovornikov obtoženih bi lahko to storili že danes, a je predsednica senata dejala, da to še ni mogoče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija