SODIŠČE V ITALIJI ZAKLJUČILO SOJENJE V PRIMERU UMORA 18-LETNICE: Starša obsojena na dosmrtno ječo (FOTO)

Kronika

Sodišče v Italiji je zaključilo sojenje v primeru umora 18-letne Saman Abbas, ki je izginila pred dvema letoma in pol, a so njeno truplo odkrili šele novembra lani. Razkrili so, da je umrla zaradi zavrnitve poroke s precej starejšim bratrancem iz Pakistana. Starša, Shabbar Abbas in Nazia Shaheen sta bila obsojena na dosmrtno ječo, stric Danish Hasnain pa na 14 let zapora, poroča The Guardian.

Truplo najstnice so našli zakopano ob zapuščeni kmetiji na severu Italije, blizu kraja, kjer je njen oče tedaj delal. Tožilstvo je obtožilo starša, da sta umorila hčer 1. maja 2021, nato pa zbežala v Pakistan. Abbasa so avgusta izročili Italiji, kjer je zanikal krivdo, medtem ko je njegova žena, ki naj bi se še skrivala v Pakistanu, bila obsojena v odsotnosti. Dva bratranca sta bila oproščena obtožb in izpuščena iz pripora.

Saman se je kot najstnica preselila iz Pakistana v Novellaro na severu Italije. V novi domovini je prekinila s tradicionalnim nošenjem naglavne rute in začela živeti po svoji izbiri. Razkrita je bila njena bojazen za življenje, kar je delila s fantom, s katerim se je srečevala.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  20 .12. 2023 ob  17: 18
In take muzije z miselnostjo iz kamene dobe mi uvazamo v Slovenijo. VEN S TO GOLAZNIJO!