SMRTNA ŽRTEV PLAZU NA SMUČIŠČU: Smučarje reševalo 250 reševalcev, štrije helikopterji in psi

Kronika

Snežni plaz, ki je v torek zasul del smučišča v švicarski Crans Montani, je zahteval smrtno žrtev. Kot je danes sporočila policija kantona Valais, je v bolnišnici umrl eden od štirih poškodovanih v plazu, 34-letni Francoz. Reševalci so medtem danes ustavili iskanje ponesrečenih v plazu, potem ko minulo noč pod snegom niso našli nikogar.

Policija je danes sporočila, da bo reševalna akcija znova stekla, če se bo izkazalo za potrebno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V iskanju, ki je trajalo tudi vso noč, je po poročanju švicarskih medijev sodelovalo do 250 reševalcev, nekateri s posebej izurjenimi psi, ter štirje helikopterji.

Plaz se je sprožil v torek popoldne na smučišču Plaine-Morte na progi, ki leži na nekaj manj kot 3000 metrih nadmorske višine in je najvišja na območju Crans Montane. Zasulo je okoli 400 metrov smučišča. Na območju je bilo takrat precej ljudi, saj so v Švici zdaj šolske počitnice.

Štirje ljudje so bili v plazu poškodovani. Francoz je poškodbam podlegel v bolnišnici, ostali trije smučarji so lažje poškodovani. Zakaj se je sprožil plaz, in to na smučišču, kar je zelo redko, še ni znano. Na območju je bila sicer razglašena druga od petih stopenj nevarnosti pred snežnimi plazovi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija