SLOVENSKI JOE COCKER: Kdo je glasbenik iz Žusterne, ki si je prislužil ta vzdevek? (VIDEO)

Koper

Boštjan Velkavrh je Štajerec, ki ga je, kot mnoge, na Obalo zanesla zaljubljenost v morje, želja po soncu in odprtih ljudeh. Je glasbenik, ki je že v mladih letih stopil v velike čevlje, za nekaj časa je pri Lačnem Franzu zamenjal Zorana Predina, z nastopom v televizijski oddaji Slovenija ima talent pa si prislužil vzdevek "slovenski Joe Cocker". Sedaj je pred njim izid avtorskega albuma in prvi promocijski koncert v Izoli.

Kdo sploh je Boštjan Velkavrh? Sam zase pravi, da je pevec, pesnik, ambasador dobre volje, ljubimec in večni zaljubljenec. Je glasbenik, ki je kot 20-letni fant dobil možnost za nekaj časa zamenjati Zorana Predina v eni največjih skupin v bivši Jugoslaviji in Sloveniji, Lačnemu Franzu. "To je bila velika čast in še večja odgovornost, predvsem pa mala šola rock'n'rolla, v kateri sem se naučil vsega potrebnega za delo v glasbi in z glasbo," je za naš portal povedal Velkavrh, ki trenutno z družino živi in ustvarja v Žusterni.

Njegova glasbena pot se je sicer pričela že v osnovni šoli. "Imel sem svoj prvi band, s katerim smo obstajali tako dolgo, da smo igrali na šolski proslavi. Nato je sledilo obdobje manj in pa srednje znanih srednje šolskih skupin, kjer smo skupaj brusili strune in si nabirali izkušnje." Na glasbeni sceni je nato ostal v vlogi organizatorja koncertov, kar mu je tudi prineslo sodelovanje s skupino Lačni Franz, kasneje pa je bil del skupine Starlight Express.

Po nekajletnem premoru se je v glasbene vode vrnil preko televizijskega šova Slovenija ima talent, kjer si je s svojimi nastopi prislužil vzdevek "slovenski Joe Cocker". "Ne bi mogel reči, da je to bila odskočna deska za naprej, vsekakor pa je bila možnost pokazati, da sem še tu," pravi Velkavrh, ki je sedaj tik pred izidom glasbenega prvenca.

Na albumu Potovanje – luč sveta bo ugledal sredi oktobra – je deset avtorskih pesmi, za katere je besedila napisal sam. "Želja po pisanju pesmi se je pri meni pojavila že v otroštvu, sicer pa na papir izlivam tisto, kar včasih težko povem." Glasbo in aranžmaje pa je prispeval Jadran Ogrin iz dekanskega Studia Jork. Na radijskih postajah se tako že vrti prva pesem Dvigni me, v kratkem pa Velkavrha čaka prvi promocijski koncert v Izoli.

"Moji načrti za prihodnost so preprosti: čim bolje spromovirati singel Dvigni me in seveda celoten album, čim več koncertirati ter se približati ljudem skozi svoje pesmi. Uživati življenje ter imeti rad," je še zaključil glasbenik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bostjan |  16 .09. 2019 ob  18: 44
-1
Hvala Vam!
BV