SLAB ZADAH, KRČI, ZAMEGLJEN VID: Vse to so znaki, da vam primanjkuje tega!

Trendi

Telo opozarja na dehidracijo na osem načinov, ki jih ne gre spregledati. Ko začutimo žejo, nam organizem sporoča, da smo dehidrirani že nekaj časa. Bodite pozorni in prisluhnite sporočilom svojega telesa. To je osem signalov, ki vam sporočajo, da potrebujete več tekočine.

Ste slabo razpoloženi? Ljudje, ki so nagnjeni k temu, da pogosto menjajo razpoloženje, so razdražljivi in utrujeni, so morda dehidrirani.

Imate krče? Ko je zunaj vroče, mišice ne dobijo dovolj tekočine, zato se lahko pojavijo krči.

Bi jedli sladkarije? Hitra in skoraj nepojasnljiva želja za sladkarijami je lahko znak dehidracije. Takrat ima telo težave s proizvodnjo glikogena, to pa vodi v željo po sladkem.

Nimate volje za telovadbo? Čeprav gre za vaje, ki jih prakticirate že dlje časa, naenkrat nimate dovolj moči za jih izvesti do konca? To se zgodi, ko dehidracija znižuje krvni tlak, delovanje srca pa je oteženo.

Je koža suha in manj elastična? Suha koža je očiten znak, da morate piti več vode. Naredite majhen test. Uščipnite se v zgornji del dlani. Če koža potrebuje nekaj časa, da se vrne na staro mesto, ste dehidrirani.

Imate zamegljen vid in suhe oči? Tudi to je morda znak dehidracije. Popijte kozarec vode in ne sedajte za volan, dokler se vid ne normalizira.

Ne morete jokati? Če med jokom priteče zelo malo solz, je to prav tako lahko znak, da premalo pijete.

Slab zadah? Ko je telo dehidrirano, proizvaja manj sline, posledično pa v ustih nastaja več bakterij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija