Skupščina Luke Koper: v živo na Regionalu!

Delničarji Luke Koper bodo na današnji skupščini odločali o menjavi nadzornikov, celotno dogajanje pa bomo v živo spremljali na Regionalu. 

Na današnji skupščini Luke Koper, ki jo je uprava sklicala na zahtevo SOD-a, bodo delničarji odločali o menjavi nadzornikov. Tako naj bi odpoklicali vse nadzornike predstavnike kapitala (Nikolaja Abrahamsberga, Sabino Mozetič, Vinka Možeta, Jordana Kocjančiča in Andreja Godca; Dino Klobas je pred časom sam odstopil), na njihovo mesto pa naj bi imenovali Tomaža Kuntariča, Mateja Runjaka, Mateja Pirca, Dragomirja Kolmana, Mitjo Svoljšaka in Mateja Lovšina Heriča.

Nasprotni predlog SOD-u pa je podala Mestna občina Koper. Ta predlaga, da se zamenjajo vsi predstavniki kapitala, ne pa tudi Sabina Mozetič, ki je bila imenovana na predlog lokalne skupnosti. Iz neuradnih, a dobro obveščenih virov, smo uspeli izvedeti, da naj bi bil prav ta protipredlog sprejet. Se pravi, da bi šel razplet skupščine v smeri razrešitve vseh nadzornikov predstavnikov kapitala, razen Sabine Mozetič, ki spada v kvoto lokalne skupnosti. Novi nadzorniki naj ne bi (vsaj ne v kratkem) razrešili predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, čeprav je bilo ravno njegovo imenovanje na čelo Luke Koper razlog, da je SOD zahteval sklic skupščine in menjavo nadzornikov.

Potek seje bomo v živo spremljali na Regionalu. Sledite nam lahko na naši spletni strani in na Twitterju. Sledite našemu profilu @regionalobala in hash-tagom #lukakoper in #skupscina

protestnik |  07 .10. 2013 ob  12: 28
Ja lokacija in ura je neznana, ker se bojijo, da bi prisli se ostali drzavljani zraven spremljati v zivo zadevo. MAFIJA PAC TO POCNE NA TAJEN NACIN, na kar je ze opozarjal Kennedy in so ga potem ubili, sedaj pa si nihce ne upa reci bobu bop, picke slovenske.
beno |  07 .10. 2013 ob  12: 25
Kdaj pa bo začela tale skupščina V ŽIVO? Hvala.