Koprsko sodišče oprostilo Časarja

Kronika

Nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in nekdanjega člana uprave Borisa Marzija je sodni senat pod vodstvom sodnice Tatjane Pavlovec oprostil obtožb v zvezi s posli s hčerinskima družbama. Luko Koper pa je napotil na odškodninsko pravdo.

Bivša uprava Luke Koper naj bi zakrivila zlorabo položaja pri dokapitalizaciji hčerinskih družb Luke Railport Arad in Trade Trans Terminal Arad. Uprava naj bi brez soglasja nadzornega sveta potrdila dokapitalizacijo in na račun družbe Railport Arad nato tudi nakazala 1,5 milijona evrov. Vsi obtoženci so krivdo zanikali. Ob tem so preostala nekdanja člana uprave, Alda in Marijana Babiča, zaradi bolezni že pred časom izločili iz postopka.

Tožilstvo je za Časarja in bivšega člana uprave Borisa Marzija zahtevalo štiri leta zapora. Za škodo, ki jo je ugotovilo tožilstvo, pa je Luka Koper od Časarja in Marzija terjala še poldrugi milijon evrov odškodnine.

Časarju so sicer v začetku leta v procesu v zvezi z nepremičninskimi posli Luke Koper pri Sežani za zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril na prvi stopnji prisodili zaporno kazen šestih let ter petletno prepoved opravljanja funkcij direktorja oziroma člana uprave v gospodarskih družbah. Sodba še ni pravnomočna.

Na koprskem sodišču pa poteka še odškodninska tožba, v kateri Luka Koper od nekdanje uprave pod Časarjevim vodstvom zahteva večmilijonsko odškodnino za vrsto domnevno škodljivih poslov.

istra |  04 .10. 2013 ob  22: 41
Zakaj ni debelega Pučkota z njim, kaj nista skupaj kradla
bravo |  04 .10. 2013 ob  15: 00
končno nekaj optimističnega!
sveti jurij |  04 .10. 2013 ob  14: 39
No, to je samo prvi korak.Sledi pritožba tožilke.
Marjan |  04 .10. 2013 ob  14: 07
Veliki škodljivec in veliki alkoholik, čas je za streznitev.