Mišiču 11 tisoč evrov na mesec

Novi nadzorniki Luke Koper, ki jih je skupščina imenovala prejšnji ponedeljek, so se danes zbrali na konstitutivni seji, ki sicer ni bila le formalne narave, kot je to običajno. Tako so že začeli usklajevati pogodbo, ki jo bodo v podpis ponudili Gašparju Gašparju Mišiču. 

Po pričakovanjih so nadzorniki za svojo predsednico izbrali Alenko Žnidaršič Kranjc, njena namestnica je postala Elen Twrdy. Luka ima tako nov nadzorni svet, v katerem poleg na skupščini imenovanih nadzornikov iz vrst kapitala (Rado Antolovič, Elen Twrdy, Alenka Žnidaršič Krajnc, Andrej Šercer, Žiga Škerjanc) sedijo še predstavniki zaposlenih (Mladen Jovičič, Nebojša Topič, Stojan Čepar) in predstavnica lokalne skupnosti (Sabina Mozetič).

Alenka Žnidaršič Kranjc

Čeprav je SOD kot večinski lastnik ravno zaradi imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper zahteval sklic skupščine in menjavo nadzornikov, so novi nadzorniki že na prvi seji začeli usklajevanja, da se z Mišičem podpiše pogodba, ki je do sedaj te ni imel.

Mišiču 11.000 evrov bruto

Po besedah nove predsednice nadzornega sveta Alenke Žnidaršič Kranjc je ta še v fazi usklajevanja, podpisana bo najkasneje do petka. "Mišič bo prejemal 5-kratnik povprečne bruto plače v družbi Luka Koper, to pa znese okrog 11.000 evrov bruto. Glede na njegove izjave, ki so se pogosto pojavljale v medijih, smo se odločili, da odpravnina v primeru razrešitve ni predvidena," je dejala Žnidaršič Kranjčeva.

Mišič je še pred nastopom funkcije dejal, da ga odpravnina ne zanima in da lahko kadarkoli zapusti Luko Koper brez "nagrade" tudi v primeru nekrivdne razrešitve.

Gašpar Gašpar Mišič

Danes je sicer izjavil, da v kolikor bodo nadzornike zanimali le rezultati in poslovanje, računa na to, da bo zaključil svoj petletni mandat. "S svojim delom bom upravičil zaupanje tako tistih nadzornikov, ki so me imenovali na čelo Luke Koper, kot tudi teh, ki mi sedaj dajejo v podpis pogodbo." Dejal je tudi, da v nadzornem svetu vidi veliko strokovnjakov s področja pristaniške dejavnosti in logistike, kar je po njegovem mnenju dobrodošlo za to gospodarsko družbo.

Kdo bodo novi člani uprave

Ena prvih nalog novega nadzornega sveta bo tudi "dopolnitev" uprave. Ta ima sedaj tri člane, od tega enega v odstopu, po statutu naj bi imela štiri. Poleg predsednika še njegovega namestnika, finančnika in delavskega direktorja. Tako morajo sedaj začeti s postopkom izbire namestnika predsednika uprave in finančnika družbe, saj je Marko Rems najkasneje do februarja napovedal svoj odhod iz družbe. Takrat naj bi bila tudi znana nova člana uprave, nadzorniki pa se še niso odločili, kakšen bo postopek izbire.

ma kaj |  19 .10. 2013 ob  00: 27
mu bo uspelo preživet s samo 11 tisoč euri na mesec brez da bi sploh kej delal ??????????'
@Peter |  18 .10. 2013 ob  20: 27
ne joči Peter!
Peter |  18 .10. 2013 ob  16: 01
No, frajer, kdaj bodo volitve vAnkaranu? Hočem videt ankaransko občinsko oblast lagalno izvojeno na volitvah z mandatom volilcev, da lahko še sto let jebe v glavo državo in zavira razvoj Luke. Zivel E. Petrič!
Ma bog pomagaj |  18 .10. 2013 ob  11: 57
Mišič se je zagrnal na najvišji stolček v državi z obljubo, kaj vse dobrega da bo naredil za gospodarstvo.
Pa si je premisli.
Na vladi je pustil ogromno neopravljenega dela.

Saj si ne predstavljamo predstavnika v vladi, ki ima v lasti neverjetno količino nepremičnin, da bo pošteno sodeloval - glasoval za nepremičninski davek.
@Peter |  18 .10. 2013 ob  09: 57
Peter | danes ob 09:01
Peter | 16.10.2013 ob 20:31
Ne joči Peter in povej kako lahko pišeš, da ti je za Luko itak vseeno, polpa te skrbi: "Ali bo neka KS še sto let jebala v glavo celo državo in Luko in ovirala njen razvoj?". Dej skuliraj se in ne škodi tvojemu naročniku.
Peter |  18 .10. 2013 ob  09: 01
-1
Mimogrede, kaj mi lhko že enkrat nekdo razloži, zakaj v Ankaranu še niso bile razpisane volitve, da bomo jasno vedeli, kdo ima mandat od volilcev, da blokira razvoj Luke. Ali bo neka KS še sto let jebala v glavo celo državo in Luko in ovirala njen razvoj?
@Istrijan |  17 .10. 2013 ob  13: 36
začni verjeti v Boga, ker on edini, dokazano, še ni kradel in se okoriščal na račun davkoplačevalskega denarja. G. Alenka je uspešna, ker ji je bilo to, kot nekaterim drugim elitam v tej banana državi, omogočeno. Tisto o procentih pa raje pusti za nepremičninski davek. Lp
Istrijan |  17 .10. 2013 ob  12: 41
-1
TISOČ PROCENTOV VERJAMEM V ALENKO JO POZNAM VERJAMITE MI ,DA BO NAREDILA RED.ŠKODA ,DA NI PREMERKA.
@Peter |  16 .10. 2013 ob  21: 10
-3
Če te zanima kje je Olga fFranca in Franco Juri si prav kar ližejo rane v Ankaranu.
Peter |  16 .10. 2013 ob  20: 31
Kje so vstajniki? Hočem vstajnike in mitinge!!
Kaj bo z Luko je itak vseeno, bodo ze v Ankaranu nekateri poskrbeli, da bo crknila....
"sta bila njegova tri predhodnika" |  16 .10. 2013 ob  20: 29
Ta stavek pove vse ovsebini pisanega in tudi o avtorju...!!
Dingo |  16 .10. 2013 ob  20: 25
Naivnost brez meja.
1