Objavljen razpis za dva člana uprave Luke Koper

Luka Koper je danes objavila javni razpis, s katerim išče kandidate za delovni mesti dveh članov uprave, enega za področje financ in računovodstva in enega za področje operative in prodaje. Pisne prijave morajo kandidati s priporočeno poštno pošiljko poslati najkasneje do 14. novembra.

Luka Koper, ki jo kot predsednik uprave vodi Gašpar Gašpar Mišič, je javni razpis objavila skladno s sklepom, ki ga je nadzorni svet sprejel 16. oktobra. Takrat so nadzorniki pooblastili kadrovsko komisijo, da pripravi poziv kandidatom za člane uprave.

Kot je takrat pojasnila nova predsednica nadzornikov Alenka Žnidaršič Kranjc, je član uprave Marko Rems potrdil svojo odločenost, da do februarja zapusti mesto v upravi. Poleg Gašparja Mišiča in Remsa je v upravi trenutno še delavski direktor Matjaž Stare.

V skladu s statutom pa je potrebno pridobiti še tretjega člana uprave, "za katerega verjamemo, da bi moral biti strokovnjak s področja luške dejavnosti", je takrat pojasnila prva nadzornica.

Javni razpis je objavljen na spletni strani Luker Koper in določa pogoje, ki jih morajo izpolnjevati kandidati. Med drugim morajo na osnovi dostopnih podatkov v pisni obliki pripraviti svoje poglede na razvoj družbe v prihodnjih petih letih, ki jih morajo priložiti prijavi. Z izbranimi kandidati bo sklenjeno delovno razmerje za dobo petih let, za čas trajanja mandata.

Kandidati morajo pisne prijave z življenjepisom in dokazili poslati na naslov Kadrovske komisije nadzornega sveta Luke Koper s priporočeno poštno pošiljko najkasneje do 14. novembra.

haha |  06 .11. 2013 ob  14: 22
a zdaj pa rabijo razpis? Za predsednika pa ni bilo potrebno? Saj ne potrebujejo niti sedaj, kandidati so itak že izbrani...že zaposleni v Luki vejo kdo sta dva nova člana...eden je iz luke, drugi pa pride iz ljubljane
kopercan |  04 .11. 2013 ob  20: 33
Kako lahko ima GGM zaposlitev, medtem, ko ostali, ki so bolj sposobni so brezposelni ali delajo za minimalca. Vsaka budala ti lahko vodi luko, saj itak delajo vse zaposleni, direktor je samo lutka.
MG 42 |  04 .11. 2013 ob  15: 41
Biti mora strokovnjak s področja luške dejavnosti , da bo pomagal brezvezniku Mišiću voditi Luko Koper.
dalmat |  04 .11. 2013 ob  15: 16
hahaha gospod GGM pa ima izkušnje :)
kad sam bio ja na brodu, di ste vi bili miševi
pingu |  04 .11. 2013 ob  15: 13
Ku je tak šturlo na vrhi ne rabi nobenih šul za bit njegov pomočnik.
Joža |  04 .11. 2013 ob  13: 59
Sploh ne razumem, zakaj bi kdo izpolnjeval pogoje, če je to "politična" funkcija tako kot pri nadzornikih.
protestnik |  04 .11. 2013 ob  12: 42
11
Samo res se delajo norca z temi izobrazbami, saj na koncu itak dobi delo nekdo preko vez, oziroma, ce imas denar lahko tudi koncas kaksno izobrazbo, ce ga nimas pa ne moras, pa ceprav si se ne vem kako sposoben. Ta drzava stimulira samo kriminal in preganja postene delavne ljudi.
kopracan |  04 .11. 2013 ob  12: 39
Zakaj pa rabis magisterij za taksno delovno mesto in 5 let delovnih izkusenj, ce ga lahko opravlja vsaka budala? Kaksno placo lahko clovek sploh pricakuje?
Jaz za član uprave |  04 .11. 2013 ob  12: 37
12
Če ta glavni v Luki ne rabi kaj dosti izobrazbe in izkušenj, čemu bi rabil član uprave. Po moje je dovolj 5. stopnja izobrazbe s petimi leti delovnih izkušenj, pa magari kot šofer kurjere na Veolii.
citat |  04 .11. 2013 ob  12: 18
12
"V skladu s statutom pa je potrebno pridobiti še tretjega člana uprave, "za katerega verjamemo, da bi moral biti strokovnjak s področja luške dejavnosti", je takrat pojasnila prva nadzornica. Aha, za predsednika uprave pa ni bil potreben razpis, kaj šele strokovnost s področja luške dejavnosti ni bila potrebna Mučke do amena!!!
bolek in lolek |  04 .11. 2013 ob  12: 09
13
mogoče mihajlovič za računanje in hrvatin za operiranje, za poskusit je en par mesecev