Skupina Pussy Riot: Maša in Nadja nista več članici

Šest članic ruske punk rock skupine Pussy Riot je podpisalo odprto pismo, v katerem zahtevajo, da se Marija Aljohina in Nadežda Tilokonjikova, ki sta v javnosti znani kot Maša in Nadja, prenehata povezovati s to skupino.

Obe sta pozabili na "prizadevanja in ideale naše skupine", je zapisano v pismu. Šesterica se je pod pismo podpisala kot Garadja, Fara, Shaiba, Cat, Serafima in Schumacher, saj so žele ostati anonimne. Ob tem so zatrdile, da njihova skupina zastopa "levičarsko antikapitalistično ideologijo," Tilokonjikova in Aljohina pa sta postali "institucionalizirani zagovornici pravic zapornikov".

24-letna Tolokonjikova in 25-letna Aljohina sta minulo sredo nastopili na koncertu Amnesty International v New Yorku ter pozvale k osvoboditvi protivladnih protestnikov v Rusiji in odstopu ruskega predsednika Vladimirja Putina. Obe sta bili zaradi protestnega nastopa v moskovski katedrali leta 2012 obsojeni na dvoletno zaporno kazen, a ju je Putin decembra lani pomilostil, tako da sta za zapahi preživeli 16 mesecev.