Po filmu Vrnitev v prihodnost tudi muzikal

Film

Ameriški režiser in scenarist Robert Zemeckis po filmu Vrnitev v prihodnost iz leta 1985 pripravlja istoimenski muzikal. Pri pisanju odrske adaptacije filmskega scenarija bo moči ponovno združil z ameriškim scenaristom Bobom Galom, s katerim sta napisala tudi scenarij za film. Muzikal bodo na londonskem West Endu premierno uprizorili leta 2015.

V filmu Vrnitev v prihodnost je v glavni vlogi zaigral kanadski igralec Michael J. Fox, ki je upodobil najstnika Martyja McFlyja. Najstnik po naključju sede v avtomobil DeLorean, ki ga je njegov prijatelj, malce nori znanstvenik Doc Brown, spremenil v časovni stroj. McFly z avtomobilom doseže kritično hitrost in se nepričakovano znajde tri desetletja v preteklosti.

McFly v letu 1955 spozna svoja bodoča starša in se sooči z nemalo težavami, saj mora poskrbeti, da tok zgodovine ostane enak. Zagotoviti mora, da se bosta njegova starša poročila, hkrati pa prepričati Browna, da je potovanje skozi čas mogoče in da mu pomaga pri vrnitvi v prihodnost.

Muzikal ne bo le remake

Po poročanju britanskega BBC je Gale ob tem povedal, da bo muzikal ohranjal duh filma in da ne bo le servilen remake. "Ohranili bomo glasbo iz filma, ki ji bomo dodali tudi popolnoma nove pesmi in tako ustvarili svežo in zabavno različico Vrnitve v prihodnost," je dodal.

Glasba za muzikal bo plod sodelovanja med ameriškima skladatelja Glenom Ballardom in Alanom Silvestrijem. Slednji je pri komponiranju glasbe za film z Zemeckisom sodeloval že večkrat, med drugim pri celovečercih Forrest Gump in Lov na zeleni diamant.

Produkcijo muzikala bo prevzel britanski gledališki režiser Jamie Lloyd, ki je povedal, da bo njegova produkcija vključevala številna presenečenja, med njimi iluzije in rolkanje. Z njimi bo skušal ujeti duh filma, a ga hkrati sveže interpretirati za sodobno občinstvo.

Deli novico: