SKOZI NASELJE S 103 KM/H: Prometne prekrške mu bodo zaračunali slovenski in italijanski policisti

Kronika

Novogoriški policisti so v nedeljo ob 19.45 v Rožni Dolini obravnavali italijanskega voznika, ki je skozi naselje drvel s 103 kilometri na uro. Ker se na znake policistov ni ustavil, so mu sledili čez mejo v Italijo. Na koncu so ga prijeli z uporabo prisilnih sredstev in ga predali Italijanom, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so na Vipavski cesti izvajali nadzor hitrosti na odseku, kjer je omejitev 50 kilometrov na uro. V tem času je iz Ajševice pripeljalo osebno vozilo italijanskih registrskih oznak, ki je skozi naselje drvelo s 103 kilometri na uro. Takrat še neznani voznik na predpisan znak policistov ni ustavil in je nadaljeval vožnjo proti Italiji.

Policisti so se takoj zapeljali za njim in ga dohiteli pri bencinskem servisu v Rožni Dolini ter ga skušali zaustaviti s pomočjo zvočnih in svetlobnih znakov. Pobegli voznik se ni zaustavil, temveč je zapeljal na levo stran vozišča za promet iz nasprotne smeri.

Vožnjo je nadaljeval čez slovensko-italijansko državno mejo na nekdanjem mejnem prehodu v Rožni Dolini. Ves čas so mu sledili policisti in ga skušali ustaviti. V skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju med državama so mu sledili tudi po ulicah sosednje Gorice, kjer je med vožnjo storil več hujših prekrškov in se po približno treh kilometrih v Italiji ustavil pri eni od stanovanjskih hiš ter skušal peš zbežati slovenskim policistom. Takrat je iz vozila izstopil tudi sopotnik, 40-letni Italijan.

Vozniku ni uspelo ubežati policistom, ki sta ga kmalu ujela, pri čemer sta morala uporabiti prisilna sredstva. Na kraj so prispeli italijanski policisti in prevzeli 32-letnega Italijana v nadaljnji postopek. Italijanski policisti so v postopku med drugim ugotovili, da 32-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano in nezavarovano vozilo.

Za kršitve prometne zakonodaje, storjene v Sloveniji, so mu izdali plačilni nalog. Zoper pobeglega voznika bodo ukrepali tudi italijanski policisti, in sicer za storjene prekrške v Italiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija