STRANSKI POSEL: Novinar POP TV tihotapil migrante

Kronika

Policija je v nedeljo na južni meji zaradi suma tihotapljenja migrantov prijela novinarja športnega programa POP TV. Novinarjeva ravnanja so v omenjeni medijski hiši obsodili in se od njih ogradili. Prenehali so tudi sodelovati z njim, so zapisali.

V uredništvu so v objavi na portalu 24ur.com izrazili obžalovanje zaradi dogodka. "O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel," so zapisali.

Poudarili so, da obsojajo vsakršno ravnanje, ki krši predpise. "Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali," so zapisali.

Poudarili so sicer, da za vsakega osumljenca do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe velja domneva nedolžnosti. A ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi so se odločili z novinarjem takoj prekiniti sodelovanje.

Po poročanju Slovenskih novic in portala Reporter gre za 29-letnega Žigo Lesjaka iz Velenja, ki so ga v nedeljo pri Čatežu ob Savi ustavili policisti v avtomobilu ljubljanskih registrskih oznak. Prevažal naj bi štiri tujce, državljane Pakistana, ki so nezakonito prečkali južno mejo. Policisti naj bi prijeli še 64-letnega sostorilca, ki je s svojim avtomobilom prav tako prevažal štiri prebežnike. Za tihotapljenje naj bi se Lesjak odločil zaradi finančnih težav.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  12 .09. 2019 ob  13: 15
Zgleda da je svercanje odprt biznis za vsakega ki bi rad zasluzil nekaj extra poleg sluzbe...