SKLEP O ZAVRNITVI PRITOŽBE ŠE V TEM TEDNU: Se bo Popovič nato pritožil še na sodišče?

Koper

Sklep o zavrnitvi pritožbe Borisa Popoviča na potrditev županskega mandata Alešu Bržanu bodo izdali in posredovali še v tem tednu, so danes za STA pojasnili na koprski občini. S prejemom obvestila o zavrnitvi pritožbe bo sicer začel teči osemdnevni rok, ki ga ima Popovič za vložitev pritožbe na upravno sodišče.

Koprski občinski svet je Popovičevo pritožbo zavrnil na ustanovni seji 21. decembra in tedaj za župana potrdil Aleša Bržana. Tako Popovič kot njegov odvetnik Franci Matoz sta že pred tem napovedovala, da se bosta v primeru zavrnitve pritožbe obrnila še na upravno sodišče. Oba sta bila sicer v zadnjih dneh praktično nedosegljiva za medije, upravno sodišče pa vse do zdaj, kot so danes za STA ponovno potrdili na sodišču, pritožbe ni prejelo.

Slovenske novice so sicer v ponedeljek na svoji spletni strani objavile Matozovo pojasnilo, da ne Popovič ne on kot njegov pooblaščenec nista prejela ne zapisnika ne sklepa seje sveta. Glede na določbe 101. člena zakona o lokalnih volitvah pa rok za vložitev pritožbe začne teči šele od "dneva prejema obvestila" o zavrnitvi pritožbe. Glede na ustaljeno sodno prakso gre po Matozovih besedah za obvestilo jemati le pisno obrazloženo odločitev občinskega sveta. "Ker takšnega obvestila še nismo prejeli, rok še ni pričel teči," je še pojasnil Matoz za omenjeni časnik.

Na Mestni občini Koper so danes za STA navedli, da bodo sklep o zavrnitvi pritožbe izdali in posredovali še v tem tednu. S tem bo začel teči osemdnevni rok, po katerem lahko pritožnik skladno z zakonom o lokalnih volitvah vloži pritožbo na sodišče, pristojno za upravne spore. Slednje nato o pritožbi odloči v 30 dneh od dneva vložitve pritožbe.

Deli novico: