SHOD PROTI KOALICIJI SOVRAŠTVA: Pozivi SMC in DeSUS k premisleku o priključitvi k Janševi vladi

Slovenija

Koalicija posameznikov, nevladnih organizacij, podjetji in drugih akterjev danes pripravlja shod Brez strahu: Shod proti koaliciji sovraštva, na katerega poziva preko družbenega omrežja Facebook. Udeleženci bodo poslance SMC in DeSUS pozvali, naj premislijo o svoji odločitvi glede vstopa v koalicijo s SDS.

Pobudniki shoda politikom sporočajo, da se jim zdi ravnanje stranke SDS popolnoma nesprejemljivo. A tudi, da ne sprejemajo tega, da nekateri poslanci ne držijo besede, je pojasnil eden izmed organizatorjev shoda Filip Dobranić.

Na družbenih omrežjih pa so ob sestavljanju nove koalicije opozarjali tudi na obljube in zapise strank ter poslancev. Med drugim so zbrali tvite, ki so jih objavili poslanci SMC in DeSUS. V njih pa predvsem kritizirajo delovanje SDS. Objavljeni so na strani dogodka in na profilu inštituta Danes je nov dan.

https://www.facebook.com/events/479815622897026/ Politika SDS temelji na sovraštvu: do soljudi, okolja in...

Objavil/a Brez strahu. Proti politiki sovraštva. dne Sreda, 26. februar 2020

"Ljudi je treba spomniti, kdo so ti poslanci in poslanke ter na njihove obljube in obljube strank, ki so jih javno predstavljali na televiziji, spletu ali v tiskanih medijih. To je ključen del našega sporočila. Dali so obljubo, na podlagi katere so ljudje oddali svoj glas. In zdaj bodo to obljubo požrli," je poudaril.

Protestniki se bodo danes popoldne sprehodili od sedeža SMC do sedeža DeSUS. Okoli tisoč oseb je na družbenem omrežju Facebook potrdilo udeležbo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  28 .02. 2020 ob  14: 25
Koga to briga. Sami uradniki, bitokrati....
Ste vzeli dan dopusta?
Pojdite delat..........
kokodek |  28 .02. 2020 ob  13: 59
-3
@lili, kakor pravi Drek, odlično si opisala janševce in sebe, ki se šteješ zraven. Bravo vsi, ki boste šli na shod proti sovraštvu!!!!!! Saj volitve bodo kmalu in takrat se bomo spomnili, kdo je kdo...…
Smrt fašizmu!!!!!
Drek |  28 .02. 2020 ob  10: 43
Lili | 28 .02. 2020 ob 08: 07

"V tej državi res ne zmanjka kretenov, ki samo podpihujejo ljudi..zakaj? Ker je tako lažje ovce peljati žejne čez vodo in ker je potem lažje krasti."

Dobro si opisala Janso in samo sebe.
vseved |  28 .02. 2020 ob  09: 29
-3
@ lILI , NE , SOVRAŠTVO KI GA ŽE DESETLETJA RAZPIHUJE JANŠA DELA TAKE SHODE.
Lili |  28 .02. 2020 ob  08: 07
Taki shodi delajo sovraštvo! V tej državi res ne zmanjka kretenov, ki samo podpihujejo ljudi..zakaj? Ker je tako lažje ovce peljati žejne čez vodo in ker je potem lažje krasti.