SE ZADELU IN UPRAVI LUKE KOPER DOKONČNO MAJE STOLČEK? To so možna imena; zadnjo besedo ima nadzorni svet z Matozom na čelu

Koper

Kot poroča portal Necenzurirano, naj bi uprava Luke Koper, ki jo od leta 2017 vodi Dimitrij Zadel, kmalu odstopila. Te dni pa naj bi bilo napeto tudi zato, ker naj bi po informacijah portala potekali zadnji dogovori koalicijskih strank o njihovih naslednikih. Vsaka stranka naj bi v upravi zasedla po eno mesto. Končno odločitev bo sprejel nadzorni svet Luke Koper, na čelu katerega je Franci Matoz, odvetnik Janeza Janše in stranke SDS.

Poleti je bilo rečeno, da bo Dimitrij Zadel edini član trenutne uprave, ki bo na tem mestu ostal. V njej sicer sedita še Irma Gubanec in Metod Podkrižnik. Zadel je užival podporo NSi, nato pa Anžeta Logarja iz vrst SDS. Kasneje pa so se, tako Necenzurirano, karte premešale.

Po njihovih informacijah naj bi trenutna koalicija prevetrila upravo Luke Koper. Med imeni je tudi trenutni državni sekretar na ministrstvu za okolje Robert Rožac, ki je pred leti že vodil področje investicij v Luki in velja za osebno izbiro Francija Matoza.

Vojko Rotar, Irma Gubanec, Metod Podkrižnik in Dimitrij Zadel (z leve proti desni)

Eden od kandidatov za prvega moža Luke Koper pa naj bi bil tudi Boštjan Napast, ki je do letošnjega leta vodil Geoplin, s tega položaja pa odšel, ker se ni strinjal z načrti največjega lastnika Geoplina, Petrola, da v poslovodstvo družbe ob glavnemu direktorju imenuje še prokurista, poroča Necenzurirano. Zdaj naj bi veljal za kader NSi, od septembra letos pa zaseda mesto v nadzornem svetu državne družbe Plinovodi.

Kot še navaja Necenzurirano, naj bi bil eden izmed možnih novih članov uprave Luke Koper tudi Gregor Belič, vodja avtomobilskega terminala v Luki Koper in Dimitrij Piciga, nekdanji direktor novogoriškega Hita v času prve Janševe vlade. Vrsto let naj bi veljal za kader SDS, konec lanskega leta pa je postal tudi izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), a se je moral s položaja po nekaj mesecih posloviti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  22 .10. 2021 ob  14: 28
@Istriano

Zadel je bil desna roka Igorja Bavčarja pri potopu Istrabenza. Za nagrado, ker je prodal bencinske črpalke Avstrijcem, so mu dali managersko mesto. Toliko o Zadelu, bolje poznanem z nadimkom Ladro.
Istriano |  22 .10. 2021 ob  09: 17
-2
Jaz cenim Zadela kot managerja, če ne bil dober, ga Avstrijci ne bi imeli toliko let v vodstvu OMV. Je pa bilo za pričakovati, da bo veliki vodja dal na to mesto svoje ljudi.
Lili |  21 .10. 2021 ob  15: 50
17
Se mi kar bruha, ko berem to sranje. Ene in iste pokvarjene face se samo menjujejo po firmah v državni lasti... BLJAK!
kokodek |  21 .10. 2021 ob  15: 09
14
haha, slavni slogan strank: politika se umika iz gospodarstva
Tine |  21 .10. 2021 ob  14: 12
26
Politično postavljeni in politično odstavljeni
Stiv Rivs |  21 .10. 2021 ob  13: 22
27
Intereuropa ima v Luki kar nekaj zemljišča.
Kokot bi to proti vsaki logiki prodal.
Mađari bi pa logično kupili.
Še direktorja Luke zamenjajo pa bo lahko stekel projekt Luka Budapest.
vseved |  21 .10. 2021 ob  12: 16
34
Bliža se konec vladanja, zato je treba čim prej postavit svoje ljudi na direktorska mesta v pomembnih podjetjih.
Martin Kacur |  21 .10. 2021 ob  12: 15
12
Ma zakaj ne postavijo raje Mišica ali Fakina?