ŠE ENA SRHLJIVA ZGODBA IZ KOPRSKE PORODNIŠNICE: Otrok naj bi bil odvzet materi na Valentinovo, išče ga brat (FOTO)

Koper

Pred časom smo že poročali o grozljivem "poslu", ki naj bi se ga šli zdravniki oziroma porodničarji pred približno 40 leti v porodnišnicah nekdanje Jugoslavije – prodaji novorojenčkov. Žal naj bi se to dogajalo tudi v koprski porodnišnici. Prišli smo tudi do podatkov o ginekologu, ki naj bi to počel v Kopru in naj bi danes prebival na območju piranske občine. Zaradi pomanjkljivosti podatkov informacije žal ne moremo uradno preveriti. Prav s koprsko porodnišnico pa je povezana pretresljiva življenjska zgodba Saša Mulca, ki išče svojega sorojenca, rojenega leta 1978 na Valentinovo.

Tako je Sašo Mulec videti danes.

Ko je Sašo Mulec prišel živet k materinim staršem na Notranjsko, je bil star dva meseca. Rojen je bil leta 1970 v koprski porodnišnici, a sta se mu starša odpovedala. Za očeta do nedavnega ni vedel, kdo je, mati pa je že ob njegovem rojstvu izbrala marginalno življenje. Ko je imel enajst let, je v šoli izvedel, da ne živi s svojimi starši, ampak da gre v bistvu za njegova stara starša.

Doma je babico soočil s tem, kar je izvedel v šoli in tako mu je bila primorana povedati resnico. Center za socialno delo je nato poiskal njegovo mater in mu omogočil, da sta v prihodnjih letih imela stike enkrat letno. Pisalo se je leto 1981. Babica je bila tudi tista, ki mu je bežno omenila, da naj bi imela mama še enega otroka. Leta so minevala, Sašo pa nikoli ni nehal iskati niti očeta niti sorojenca. Zadnja leta mu je pri tem v veliko oporo in pomoč partnerka.

Nekdo je prekinil molk

Zmeraj je nekje nekdo, ki nekaj zagotovo ve. Nekdo, ki morda po določenem času prekine molk. Tako je bilo tudi v njegovem primeru. Sašo je uspel priti do osebe, ki je natančno vedela, kaj se je zgodilo in kdo so vpleteni akterji, ne želi pa je javno oziroma poimensko izpostavljati.

"Ta oseba mi je povedala, kdo je moj oče in da je on zagotovo moj oče. S partnerko sva ga našla, nismo pa še navezali stika. Nisem še zbral dovolj poguma, da bi to storil. Živi na območju Pirana," opisuje. Mama je umrla pred dvema letoma. Sašo je vztrajen in potrpežljiv, zato želi zdaj izvedeti še, kdo je bila sestra ali brat, ki se je rodil 14. februarja 1978 v takratni koprski porodnišnici.

Trdili, da je mrtvorojen, ona pa je slišala jok

Neimenovana oseba mu je povedala, da je mama še istega dne, ko je rodila, prišla k njej. Bila naj bi vsa okrvavljena in v šoku, saj so ji po porodu dejali, da je otrok umrl. Ona pa je trdila, da je slišala njegov jok. Sašo je brskal naprej in našel mrliško knjigo, v katero so zapisali, da je dotični otrok umrl štiri dni po rojstvu. "To pa ne gre skupaj," pravi in dodaja še eno v niz temnih zgodb, ki so izplavale na dan leta 2019, o prodaji novorojenčkov v jugoslovanskih porodnišnicah.

"Prodaja otrok naj bi se dogajala tudi v koprski porodnišnici. Sestra ali brat, ne vem, je skoraj zagotovo dobil drugi rojstni list in skoraj zagotovo ne ve, da je bil posvojen. Predvidevam, da ima v rojstnem listu napisan rojstni datum med 14. in 28. februarjem 1978," še pravi Sašo, ki zaključuje:

"Če ste rojeni med 14. in 28. februarjem 1978 v Kopru in menite, da bi lahko bili posvojeni, se prosim javite."

Kako je šel "kupit novorojenčka" v beograjsko porodnišnico, je za naš portal spregovoril Marko Markić Ivić. Spregovoril pa je tudi Zoran Djukić, ki je po smrti krušnih staršev našel zapestnico iz koprske porodnišnice in je postala kronski dokaz, da je bil po rojstvu odvzet materi ter prodan paru iz Srbije, ki ni mogel imeti otrok.

   

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  23 .02. 2022 ob  08: 51
Rekla, kazala.
Bujenabrigu |  22 .02. 2022 ob  23: 12
12
Ta dohtar iz Pirana hodi na pivo v Sarajevo 84 v Piranu. Mislim da bo tezko umrl saj ve
da ga caka lucifer z vso frsterkarijo. Upam da mu trizobec najprej zapici v celo med oci glede na to da ga nase krivosodje nikoli ne bi obsodilo sploh pa ne piransko udbasko mafijsko sodisce.
alfa |  22 .02. 2022 ob  17: 26
29
če ste javno napisali imena tistih 4 zdravnikov iz valdoltre,ki so bili na sodišču zaradi neke korupcije,bi bilo prav da poveste kdo je ta ginekolog iz pirana,ki je materam kradu otroke, in lagal da so umli,ki je še hujši zločin...da mi je znat kaka bo njegova zadnja smrtna ura,ko bo gledal VESTI v oči.,ta ne bo imel niti v grobu mira ,kako lahko to narediš
ukana |  22 .02. 2022 ob  14: 50
še več takšnih zgodbic, krožijo govorice o vampirju Mariotu, ki je strašil po Piranu v 70ih letih s svojim frčotom