ŠAREC O KURJENJU MOKRIH DRV: "Nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja"

Slovenija

Premier Marjan Šarec se je na Facebook profilu danes odzval na poročanje o domnevnem posredovanju pri zaposlitvi nekdanje uradnice občine Kamnik na Sovi. Kot je zapisal, "nisem vršil nobenih pritiskov glede zaposlitve". Tudi druge navedbe glede članov kabineta so namenjene zgolj temu, "da bi nas med seboj sprli in ustvarili nezaupanje", meni.

"Pa nas ne bodo, še bolj bomo grizli! To je vse kurjenje mokrih drv. Kdor se boji vročine, naj ne hodi v kuhinjo, je izrek, ki se ga v kabinetu večkrat spomnimo. Mi se vročine ne bojimo. Tudi govorice, kako smo v koaliciji tik pred razpadom in sprti, ne držijo," je zapisal premier.

Ob tem je pojasnil, da je zadnji dve leti po vstopu v državno politiko že navajen, da je deležen vztrajnih namigovanj in neresnic s strani raznih portalov, povezanih s stranko SDS. "Začelo se je z mojo preteklostjo, mojo posvojitvijo in mojim domnevnim tujim poreklom. Tokrat mi očitajo zunajzakonsko razmerje, kar pomeni, da so se spet spravili na osebno raven. Omenjena gospa nikoli ni bila zaposlena na občini Kamnik, niti z njo nimam nobenega razmerja," je zatrdil Šarec.

"Prepričan sem, da je v naši ljubi Sloveniji dovolj resnih problemov, ki jih rešujemo in jih moramo reševati. In to skupaj," je zapis zaključil premier.

Kakor sem že navajen zadnji dve leti, odkar sem stopil v državno politiko, sem deležen vztrajnih namigovanj in neresnic...

Posted by Marjan Šarec on Wednesday, October 2, 2019

Poslanska skupina SDS je predlagala, naj komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) obravnava morebitno zlorabo Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) s strani Šarca in državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca, o kateri je v ponedeljek poročal spletni portal Požareport. Zlorabila naj bi svoj položaj in politični vpliv za ureditev službe nekdanji uradnici občine Kamnik na Sovi, in sicer mimo pogojev in razpisov za delovna mesta v Sovi.

V Sovi so navedbe o morebitni zlorabi agencije že v celoti zavrnili. V torek pa je nekaj članov Knovsa obiskalo sedež Sove, kjer so preverjali postopke kadrovanja in očitke o nepravilnostih pri zaposlitvi nekdanje uradnice kamniške občine, je poročal Spletni časopis. Dokončni izsledki nadzora še niso znani.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  02 .10. 2019 ob  18: 23
-1
Katera opcija abjavlja take neumnosti?