OBALNI OTROCI NA SPREJEMU PRI PREDSEDNIKU PAHORJU: V Ljubljani so se udeležili mini olimpijade (FOTO)

Koper

Včeraj je predsednik države Borut Pahor priredil sprejem ob predstavitvi pobude za razglasitev prvega oktobra za dan slovenskega športa kot državnega praznika. Predsednika so v organizaciji Športne zveze Koper obiskali tudi otroci iz obalnih šol.

Praznik predlaga Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez, ki je v Ljubljano tudi povabil regijske športne zveze. Tako so se sprejema udeležili tudi otroci iz obalnih šol

Po sprejemu je pred predsedniško palačo potekala Mini olimpijada, ki je namenjena spodbujanju otrok k aktivnemu preživljanju prostega časa in ponuja spoznavanje različnih športnih izzivov, tako posameznih športnih panog, kakor tudi osnovnih motoričnih oziroma gibalnih spretnosti.

"Do sedaj je prebivalce Slovenije šport vedno združil," je ob tem dejal predsednik Športne zveze Koper, Jure Orel, in spomnil, kako so reprezentance vedno stopile skupaj za uspeh, nenazadnje so to pred dnevi dokazali slovenski odbojkarji. Orel pričakuje, da bomo Slovenci praznik športa tudi dobili in ga znali izkoristiti kot nekatere druge evropske države, kjer se na ta dan prebivalci udeležijo številnih športnih dejavnosti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija