SANJATE O NEKDANJI LJUBEZNI? To so razlogi, zakaj, in nasveti, kako prenehati

Trendi

Če razhod ni ravno svež, o pretekli ljubezni najverjetneje ne sanjate zato, ker bi jo pogrešali. Te sanje prav tako ne pomenijo, da imate še vedno nekaj skritih romantičnih občutkov do bivšega partnerja. Če ste o nekdanji ljubezni sanjali le enkrat, verjetno nimate razloga za skrb, če pa se vam takšne sanje ponavljajo in jih sanjate zelo doživeto, vam morda vaša podzavest želi nekaj povedati.

To so trije, mogoče nepričakovani, razlogi, zakaj sanjate o nekdanji ljubezni in kaj take sanje pomenijo.

1. Preboleli ste osebo, vendar so rane ostale

Tudi če ste po zadnji zvezi nadaljevali življenje, vas lahko nekatere rane še vedno bolijo. Na primer, če je bila prekinitev zelo težka ali je nekdo rekel nekatere posebej boleče stvari.

Raziščite, katera čustva se pojavljajo v takšnih sanjah. Bodite pozorni na dogajanje in kakšna čustva čutite v spanju. To lahko storite tako, da poskušate sanje zjutraj napisati in prepoznati čustva, ki so bila v njih prisotna. Poiščite vzorce, ki vam lahko razkrijejo, s kakšnimi ranami se še vedno spopadate. Nato lahko začnete s postopkom okrevanja.

2. Spomnite se znanega občutka

Včasih so sanje o bivšem partnerju ali partnerki bolj odraz trenutnih občutkov v našem življenju in manj preteklih odnosov. Mogoče v svojem življenju zdaj čutite nekaj, kar vas spominja na tisto, kar ste čutili v preteklosti.

Pomislite na dneve, preden ste sanjali o svoji nekdanji ljubezni, in poskusite prepoznati, kakšna čustva ste čutili takrat. Ali ste se na primer počutili globoko nerazumljene, ko ste se z bivšim/bivšo razšli in ali se počutite tako tudi zdaj? Vas v življenju kdo spominja na to, da ste se s bivšim počutili nerazumljeno? Povezovanje teh točk vam lahko omogoči, da se spoprimete z občutki, ki vas bremenijo.

3. Pazite na svoje meje

Eden od nepričakovanih razlogov, zaradi katerih sanjamo o bivšem partnerju/partnerki, je lahko pomanjkanje zdravih meja. Če ste se borili z mejami, medtem ko ste bili z bivšim/bivšo, se morda spet lahko pojavi isti vzorec. Ali ste na primer v pretekli zvezi premalo skrbeli zase in ste morali prositi za dovoljenje glede stvari, ki ste jih potreboval? Niste mogli reči ne? Vaše sanje so lahko opomnik, da morate biti previdni, da ohranjate zdrave meje v trenutnih odnosih.

Razmislite o različnih vrstah meja, ki ste si jih zastavili trenutno v življenju. Pomislite na svoje omejitve v intimnih odnosih ali na delovnem mestu. Kje mislite, da vaše meje ne podpirajo vašega počutja? Upoštevajte kakršen koli občutek nezadovoljstva, saj vas ta lahko usmeri na področje, kjer boste verjetno morali na novo definirati odnose in postaviti nove meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija