SAMO DAN PO NAPADU NA AMERIŠKO OPORIŠČE: Iran najprej stresel močan potres, nato strmoglavilo letalo

Svet

Potres z magnitudo 4,5 je zjutraj po lokalnem času stresel območje manj kot 50 kilometrov od jedrske elektrarne v iranskem mestu Bušer ob Perzijskem zalivu. Potres naj ne bi povzročil škode na elektrarni ali na drugih stavbah, poročajo pa o sedmih poškodovanih ljudeh. Potres se je zgodil le dan po napadu na ameriško oporišče. Po potresu pa je prišlo še do strmoglavljenja boeinga 737 pri Teheranu.

Potres na globini 10 kilometrov je imel epicenter okoli 17 kilometrov jugovzhodno od mesta Borazjan, piše na spletni strani ameriškega seizmološkega urada (USGS). Po poročanju iranske tiskovne agencije Irna so potres čutili v obmorskem mestu Bušer. Sedem ljudi je bilo poškodovanih, med njimi so štiri prepeljali v bolnišnico.

Oblasti trenutno še ocenjujejo gmotno škodo, povzema francoska tiskovna agencija AFP. Območje je pred dvema tednoma že prizadel potres z magnitudo 5,1. Takrat ni bilo poškodovanih, prav tako ni nastala škoda.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  08 .01. 2020 ob  17: 45
Kaj bi radi povedali, da ste na naslovnici napistali "NAKLJUČJE?" z vprašajem? Kaj pa je po vašem? Bog sodeluje s Trumpom?