S PRIMORSKE AC PREJELI VEČ ZASKRBLJENIH KLICEV: Voznik naj bi vsaj štirikrat skoraj trčil v druga vozila

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper so od 24. do 27. decembra intervenirali v 123 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 466 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je bila ena oseba huje telesno poškodovana, štiri prometne nesreče, v katerih so bile štiri osebe lažje telesno poškodovane in trinajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali sedem vlomov, štiri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari. Intervenirali so 20-krat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Fotografije so simbolične. 

V torek ob 14.11 je koprski policisti prejel več klicev voznikov, da po avtocesti iz smeri Unca proti Kopru pelje voznik osebnega avtomobila, ki vijuga po vozišču. Voznik naj bi štirikrat skoraj trčil v drugo vozilo. Vozilo so policisti ustavili na območju Sežane in 60-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,94 mg/l alkohola. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom, mu je bil odrejen še preizkus alkoholiziranosti z etilometrom, ki je pokazal 0,98 mg/l. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Huje poškodovan kolesar

V sredo ob 14.37 je 45-letni kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje trčil pred seboj vozeči osebni avtomobil, ki se je ustavil zaradi varnega srečevanja z drugim vozilom na zoženem delu ceste. V  nesreči se je kolesar huje telesno poškodoval in je bil odpeljan v izolsko bolnišnico.

Tatvine in vlomi

Na območju Portoroža je v torek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje ukradel štiri kolesa višjega cenovnega razreda, motorno žago in škatlo z orodjem Unior.

V okolici Kopra so v sredo vlomili v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino, nakit in nekaj ročnih ur.

V Kopru je nekdo iz parkiranega osebnega avtomobila znamke Mercedes odmontiral in ukradel vsa štiri originalna platišča znamke Mercedes s pnevmatikami.

V sredo ob 1.55 so bili policisti obveščeni o vlomu v bencinski servis na območju Sežane. Po do sedaj zbranih obvestilih so storilci ukradli večjo količino cigaret.

MEJNI PREHOD PONOVNO ODPRT: Kovček z bombo izolirali, moškega vklenili

V času zapore so osebna vozila preusmerjali na mejna prehoda Rigonce in Slovenska vas, kjer je za izstop iz države sedaj treba čakati do ene ure. Več sto srbskih policistov v vseh vaseh okoli Knjaževca še vedno išče 12-letno deklico Moniko Karimanović in njenega ugrabitelja Ninoslava Jovanovića, ki je zaradi ugrabitev in posilstev v zaporu presedel že veliko let, znan pa je tudi po tem, da svoje žrtve ostriže.

V okolici Kopra je včeraj nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Hišo je pregledal, ukradel pa ni ničesar.

V Piranu je nekdo iz trgovine z oblačili ukradel več kosov ženskih in moških oblačil. Lastniku je povzročil za približno 2.000 evrov škode.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od torka do danes policisti obravnavali 17 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Kozine so obravnavali 12 oseb, policisti PP Ilirske Bistrice štiri in policisti PP Kopra eno osebo. 12 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, pet pa so jih vrnili hrvaškim mejnim organom. Dvema državljanoma Irana, z urejenim statusom v EU, so izrekli globi zaradi pomoči pri ilegalnem prehodu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija