RUSKI PIANIST O INCIDENTU NA MEJNEM PREHODU: "Bilo je zabavno, a na začetku tudi strašljivo"

Slovenija

Po lažnem preplahu, ki ga je na mejnem prehodu Obrežje danes sprožil sumljiv predmet, se je na družbenem omrežju Facebook oglasil 'krivec' – priznan ruski pianist Andrey Gugnin. "Bilo je zabavno, a na začetku tudi strašljivo," je svoj zapis pričel Moskovčan.

Andrey Gugnin

"Zadržali so me na meji med Slovenijo in Hrvaško. Policisti so me z rokami za hrbtom vrgli na tla, z obrazom obrnjenim proti tlom. Mejni prehod je bil zaprt dve uri, na obeh straneh meje je nastala dolga kolona vozil. Moje dekle so zasliševali ločeno, niso ji dovolili, da me vidi. Poklicala je na rusko veleposlaništvo v Ljubljano, kjer so ji povedali, da trenutno ne morejo pomagati, saj policija še nima pojasnil. Več kot dve uri sem bil vklenjen, z rokami na hrbtu, brez pojasnil," je svojo izkušnjo opisal Gugnin.

PODROBNOSTI INTERVENCIJE NA MEJNEM PREHODU: Preplah sprožil uglaševalec klavirja

Med pregledom prtljage potnikov avtobusa, ki je na Obrežje pripeljal ob 8.30, so policisti z rentgenom v enem od potovalnih kovčkov zaznali elektronsko napravo z napajanjem. Ta je po svojih značilnostih in obliki vzbudila sum, da gre za eksplozivno napravo z mehanizmom za vžig.

V Rusovi prtljagi so policisti namreč opazili napravo, ki je spominjala na bombo. "Dobesedno – s sprožilcem in vsem. Ker policisti niso smeli odpreti moje prtljage, so poklicali strokovnjake iz Ljubljane. Takrat se je ugotovilo, da gre za pedal za moj iPad, ki ga uporabljam za obračanje notnih strani. Ta naprava vsebuje veliko delov, zaradi katerih je rentgenski posnetek deloval zelo sumljivo," je pojasnil pianist.

Было весело. Позже. А в начале было страшно.

Objavil/a Andrey Gugnin dne Petek, 27. december 2019

Ob tem je druge glasbenike v izogib neprijetnim incidentom opozoril: "Te pedale nosite s seboj le v ročni prtljagi!" 

Dodal je še, da so se mu po incidentu policisti opravičili in mu ponudili kavo. Kot pravi, so bili zelo prijazni. Pokazali so mu tudi fotografijo rentgena in mu pojasnili, kaj točno je izgledalo kot detonator. "Če sem iskren, bi tudi sam pomislil isto v njihovem položaju," je še priznal Gugnin, ki je po neprijetni izkušnji nadaljeval pot.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  28 .12. 2019 ob  09: 22
Pa poglejte, kaj naši "bratje" Hrvatje pišejo o tem.