POGLEJTE TA BOKSAR! S tako nevarnim orožjem tujci potujejo k nam (FOTO)

Kronika

Na mejnem prehodu Dragonja je policist včeraj med prtljago državljana Francije odkril hladno orožje, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Poglejte, kako nevarne predmete nekateri nosijo čez mejo!

Včeraj je policist na mejnem prehodu Dragonja pri vstopni mejni kontroli potnikov redne avtobusne linije hrvaškega prevoznika s pregledom prtljage s pomočjo rentgenske naprave v kovčku državljana Francije odkril kovinski boksar s tremi bodali. Sredinsko bodalo je v dolžino merilo kar 19,3 centimetre, stranski dve pa vsako po 17,6 centimetrov.

PODROBNOSTI INTERVENCIJE NA MEJNEM PREHODU: Preplah sprožil uglaševalec klavirja

Med pregledom prtljage potnikov avtobusa, ki je na Obrežje pripeljal ob 8.30, so policisti z rentgenom v enem od potovalnih kovčkov zaznali elektronsko napravo z napajanjem. Ta je po svojih značilnostih in obliki vzbudila sum, da gre za eksplozivno napravo z mehanizmom za vžig.

Predmet spada v kategorijo hladnega orožja, katerega posest je po Zakonu o orožju prepovedana in ki se ne sme prenašati čez državno mejo. Državljanu Francije je bilo hladno orožje zaseženo, zoper njega pa je bil takoj uveden postopek o prekršku z izdajo odločbe v hitrem postopku. Po plačilu 250 evrov globe in 100 evrov sodne takse je nadaljeval pot domov, so še pojasnili koprski policisti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija