ROBERT ŠUC ŠE VEDNO BRŽANOV TESEN SODELAVEC? Spremljali smo v živo (VIDEO)

Koper

Župan Mestne občine Koper (MOK) Aleš Bržan in njegov (nekdanji) svetovalec Robert Šuc sta se ponovno znašla v medijih. Domnevno prikrivanje statusa županovega tesnega sodelavca na Marjetici Koper je včeraj razkril portal 24ur.com. Ob 13.30 so na to temo na koprski občini dali izjavo za javnost, ki smo jo na Regionalu predvajali v živo.

Robert Šuc

Robert Šuc je postal vroča tema, ko je lanskega novembra v javnost prišel posnetek njegovih groženj tedanjemu direktorju Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper Goranu Maleniću. Na posnetku je slišati županovega svetovalca Šuca, kako Maleniću ponuja opustitev "že pripravljenih kazenskih ovadb" v zameno za uslugo. Šuc je po razkritju pogovora podal prošnjo za razrešitev z delovnega mesta, ki jo je župan Aleš Bržan s težkim srcem sprejel. "Odločitev ni bila lahka. Odločil sem se, da prošnjo sprejmem in da se naše sodelovanje na občini zaključi," je tedaj dejal Bržan.

A sodelovanje z občino očitno ni bilo zaključeno. Šuc naj bi na Marjetici Koper postal svetovalec za vrtnarijo, po pisanju portala 24ur.com pa naj bi odločal o vseh zadevah, ki jih ima komunalno podjetje čez v Kopru: od gradbenih posegov do parkirnin oziroma povsod, kje je bila volja MOK, da se nekaj izvrši po hitrem postopku.

Aleš Bržan

Včeraj pa so novinarji 24ur.com objavili odgovor z občine, in sicer da "so njegove poslovne obveznosti jasno določene v pogodbi, ki jo je Javno podjetje Marjetica Koper z Robertom Šucem, nadzor, posredništvo in svetovanje s.p., sklenilo 20. julija 2020. Župan Mestne občine Koper je 6. maja 2020 s sklepom zadolžil Javno podjetje Marjetica Koper za spremljanje aktivnosti na terenu pri izvajanju gospodarskih javnih služb, posameznih investicij in sodelovanje pri pregledu stanja javne infrastrukture in opreme, Marjetica pa je za kontaktno osebo za izvedbo navedenih nalog izbrala Roberta Šuca, ki sprejema tudi vsa navodila, potrditve in zahteve po novih oziroma dodatnih delih s strani Mestne občine Koper kot naročnika teh storitev". Šuc tako z delom na Marjetici ni prenehal maja 2020, kot je bilo predstavljeno javnosti, ugotavlja portal.

Šuc je na Marjetici Koper dobil novo pogodbo z velikimi pooblastili.

Če obnovimo: župan je letošnjega maja izdal sklep, s katerim je zadolžil Marjetico Koper, da dodatno izvaja spremljanje aktivnosti na terenu pri izvajanju gospodarskih javnih služb, posameznih investicij in da sodeluje pri pregledu stanja javne infrastrukture in opreme. Marjetica Koper je izpeljala zakonsko določene postopke za evidenčna naročila ter na podlagi prejetih ponudb izbrala izvajalca. Pogodbo je 20. julija 2020 sklenila z Robertom Šucem, sicer najugodnejšim ponudnikom, ki tako ponovno sodeluje z MOK, saj "po tej pogodbi sprejema tudi vsa navodila, potrditve in zahteve po novih oziroma dodatnih delih s strani občine kot naročnika teh storitev".

Aleš Bržan in Robert Šuc 

Za projekte, ki jih usmerja župan, in nadzor investicij je tako še vedno zadolžen ravno Šuc, ki ga je, kot smo že spomnili, odneslo domnevno izsiljevanje, hkrati pa ima pravnomočno odločbo za rušenje črne gradnje, še piše portal.

Na nedavna razkritja so se ob 13.30 z izjavo za javnost odzvali tudi na Mestni občini Koper. V živo smo jo prenašali na našem portalu.

Izjava župana Bržana o sodelovanju občine z Robertom Šucem.

Posted by Regional on Wednesday, September 2, 2020

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  02 .09. 2020 ob  17: 34
12
MEDIJI po navodilih so se spravili na Popoviča in pred volitvami je postalo njihovo pisanje že absurdno, da ne rečem lažnjivo in zavajajoče. Npr. koliko besed je bilo napisanih o parku na semedelski cesti. Se spomnite, da so iskali vsak cm2 trave, ki se je odlepila od podlage? Posmehovanje, namigovanje, laži,laži,laži... En večer se grem sprehajat po Semedelski. Park je neverjeten. Trava (glej ga zlobca) se je zarastla, drevesa so že lepo košata, v parku ljudje posedajo, vsa igrišča polna, otroški smeh iz trampolinov...WAW!
Martina |  02 .09. 2020 ob  16: 28
18
Mislim, da so bržan, šuc in briševac zreli za še eno kazensko ovadbo
Argument |  02 .09. 2020 ob  16: 11
18
Bolj kot vse te laži in njegovo zapletanje z izgovori je zanimivo to, da s kakšno lahkoto sprejemajo novinarji in javnost to njegovo mrcvarjenje in manipuliranje z resnico ! In naj se že odloči ,kaj je ta njegov "strokovni" vrtnar na Marjetici - strokovni sodelavec ,ali kot pravi župan,človek ki dela umazana dela ! Kakšna in za koga pa je bolj vprašanje za protikorupcijsko komisijo kot pa trosenje njegovih očitnih nebuloz za javnost !
Istriano |  02 .09. 2020 ob  16: 10
13
Tej bi samo nekaj prijavljali, tožili in tako dalje. Kje so projekti? Kaj se dela, razen tega, kar je že pripravila prejšnja občinska uprava? Koliko EU sredstev ste že pridobili?

Še vedno čakamo na obljubljene okostnjake iz Popovičeve omare. Mislim, da po dveh letih lahko rečemo, da niste nič našli oziroma ima Popovič polno omaro vaših okostnjakov in si ne upate priti ven z njegovimi.

Skratka mislim, da z dosedanjim delom ne morete ravno pričakovati zmage na volitvah.
frikofrkic |  02 .09. 2020 ob  15: 49
-14
In kje je problem, če ta Šuc dela? Naj občina dela, samo da se delo naredi.
Tine |  02 .09. 2020 ob  15: 25
13
Bržanček toliko laže, da sploh ne ve več, kaj je resnica.
Lili |  02 .09. 2020 ob  14: 48
13
KDO? Mediji, levica, interesi stričkov iz ozadja, ovce,.. Stric najbrž misli, da je zasluga njegova. Uporabili so ga, da zrušijo Popoviča (ker je bil edini, ki so ga ljudje poznali še iz prejšnjih volitev), sedaj ga bodo odvrgli kot umazano štraco. In postavili svojega. In mediji so še kako prispevali pri tej svinjariji. Žal so interesi določenih VEDNO pred interesi ljudi.
In še nekaj: Bržan je lep po navodilih v predovlilni kampanji (kot je navada v sloveniji) nakladal, lagal in obljubljal..seveda iz tega ni NIČ. Ravno obratno.
Argument |  02 .09. 2020 ob  14: 27
19
Groza od sprenevedanja in trosenja nebuloz ! Kdo je tega človeka sploh postavil za župana ?