DOMNEVNO IZSILJEVANJE ODNESLO DESNO ROKO ŽUPANA BRŽANA: Nihče ne ve, o kakšnih kazenskih ovadbah je govoril Šuc; nadzorniki Maleniću dali še en teden (VIDEO)

Koper

Župan Kopra Aleš Bržan je danes v avli Mestne občine Koper podal izjavo za medije v zvezi z objavo posnetkov pogovora med njegovim sodelavcem Robertom Šucem in direktorjem Javnega stanovanjskega sklada MOK Goranom Malenićem. Kot je povedal Bržan, je zjutraj dobil na delovno mizo prošnjo za razrešitev svojega najožjega sodelavca Roberta Šuca. O Malenićevi usodi pa so danes razpravljali nadzorniki koprskega stanovanjskega sklada, ki so prišli do novih ugotovitev. Direktorju so dali še teden dni časa, da se do njih opredeli, potem pa bodo predlagali njegovo razrešitev. 

Koprski župan Aleš Bržan

Kot je danes v izjavi za javnost povedal koprski župan Aleš Bržan, je zjutraj na svojo delovno mizo prejel prošnjo za razrešitev oziroma za prekinitev pogodbe o zaposlitvi, ki jo je podpisal Robert Šuc.

"V tem pismu gospod Šuc zagotavlja, da ni zlorabil mojega zaupanja in da ni zlorabil pooblastil, kot je bilo morda razumeti v včerajšnjem posnetku na televiziji. Prepričan je, da bo to zlahka dokazal tudi na sodišču in poudarja, da se je za ta korak - za prošnjo za razrešitev - odločil izključno zato, ker ne bi rad s svojo predkazensko ovadbo obremenjeval našega dela. Odločil sem se, da prošnjo sprejmem in da se naše sodelovanje na Občini zaključi," je povedal Bržan.

Goran Malenić in Robert Šuc

"Moram priznati, da ta odločitev ni bila lahka, saj se sam najraje odločam na podlagi dejstev in dejstvo je, da prav dejstva tukaj niso še bila ugotovljena. Včerajšnji posnetek dopušča možnost, da bi moj sodelavec prekoračil svoja pooblastila, se pravi, da bi ravnal protipravno. Dejstvo je pa tudi, da nihče teh posnetkov ne more še potrditi kot verodostojne. Zato je prav, da te okoliščine zaključi postopek," je nadaljeval vidno pretresen koprski župan.

Aleš Bržan in Robert Šuc

Kot je še dejal Bržan, mu je težko sprejeti, da bi kdorkoli od njegovih sodelavcev ravnal protipravno. "Nenazadnje sem kandidiral prav zato, da se s tako prakso v Kopru preneha. Če se izkaže, da je bilo temu res tako, bi to lahko razumel samo kot izdajo. Če pa se bo izkazalo, da je bil to le spreten konstrukt, naj bo jasno, da bom, ko se to razčisti, z gospodom Šucem lahko tudi obnovil sodelovanje."

Bržan pa še vedno ni govoril z direktorjem stanovanjskega sklada, saj se mu ta na telefon ne oglaša. Z Malenićem niso še govorili niti nadzorniki Javnega stanovanjskega sklada MOK, ki so se danes zbrali na seji in več ur razpravljali o direktorjevi usodi. Tako so prejeli le njegov dopis, v katerem trdi, da z vsebino seje ni seznanjen in da posledično nadzorni svet danes nima podlage za odločanje o njegovi razrešitvi.

Danes sem ugodil prošnji svojega sodelavca Roberta Šuca za sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi.

Objavil/a Aleš Bržan dne Četrtek, 28. november 2019

Nadzorniki prišli do novih ugotovitev, Maleniću dali še teden dni časa 

Nadzorniki so tako na današnji seji sprejeli sklep o ugotovitvah, ki so jih v preteklih dneh preučevali, je za Regional povedala prva nadzornica Mojca Hilj Trivič. "Ugotavljamo, da so bile nekatere aktivnosti direktorja Gorana Malenića neskladne in da je ravnal negospodarno. Ker pa smo prišli še do novih ugotovitev, na podlagi dogodkov iz tega tedna, smo se odločili, da bomo dali direktorju čas, da se glede njih do naslednjega tedna razjasni."

Nadzorniki bodo novo sejo sklicali za naslednji petek, ko se bodo po vseh prejetih obrazložitvah s strani direktorja opredelili in predlagali njegovo razrešitev, nam je v zvezi s tem še pojasnila prva nadzornica. Med argumenti za Malenićevo razrešitev so že nerealizirani poslovni in finančni cilji, oškodovanja sklada v smislu nesmotrne rabe sredstev sklada, pridružile pa so se očitno še nove ugotovitve.

Mojca Hilj Trivič

Med novimi dejstvi je Hilj Trivičeva izpostavila, da je "direktor kljub temu, da je bil na bolniški in se na določena naša vabila ni odzival, istočasno bil v službi in izvajal določene dejavnosti, ki so po našem mnenju tudi škodljive za sklad". Malenić naj bi med bolniško prišel na sklad in potrdil račun, ki ga je njegov namestnik pred tem zavrnil, in zahteval izplačilo tega računa.

Kaj je s kazenskimi ovadbami, o katerih je govoril Šuc?

Glede kazenskih ovadb, s katerimi naj bi Šuc grozil Maleniću in ki so na koncu odnesle ravno njega, ne vesta ničesar ne Bržan ne Hilj Trivičeva. Bržan je dejal, da če kdo o tem kaj ve, je to Svet stanovanjskega sklada, a po besedah prve nadzornice nadzorniki kazenskih ovadb niso pripravljali in podajali, ker še čakajo ugotovitve in obrazložitve direktorja. "V primeru, da se bo izkazalo, da naše ugotovitve dejansko držijo - kar predvidevamo, da se bo zgodilo, ker so nam danes določene stvari pojasnile in utemeljile še strokovne službe -, se bomo v nadaljevanju opredeljevali o tem, ali bomo podeljevali kazenske ovadbe ali ne," je dejala Hilj Trivičeva.

Bržan o pogovoru med Šucem in Malenićem.

Objavil/a Regional dne Četrtek, 28. november 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  30 .11. 2019 ob  17: 28
Človek obrača,usoda obrne.V enem letu se je že skoraj vse sesulo.Nsj mine še eno leto,pa bo mir.
Motoviltz |  29 .11. 2019 ob  11: 45
-12
@lili in ostali.
Župan ni odgovoren za dejanja njegovih svetovalcev oz. partijskih menežerjev.
Če jih je on izbral, je prav da jih odslovi in to tudi dela.


Lili |  29 .11. 2019 ob  11: 33
župan je odgovoren in predvsem nesposoben.. naj čim prej odstopi
Argument |  29 .11. 2019 ob  09: 36
11
On brižen in tako pocukran v leporečju zavajanja javnosti in novinarjev , da je to sprenevedanje že smešno poslušati , kako se vsakič čudi ,kaj da ga delajo ti njegovi podžupani in svetovalci ,skratka , jaz pa res nič ne vem o tem , ( haloooo že vrabci čivkajo o vsem) , on pa čakajoč na vsa pojasnila od vseh, o vsem in za vse ,....."potem bom pa ukrepal." Ja res je , treba je ukrepat ,kajti star slovenski pregovor pravi : "riba smrdi pri glavi ."
Motoviltz |  29 .11. 2019 ob  09: 34
Te pantagane se potepajo po javnih ustanovah že desetletja.
Še iz partijskh časov.
Popo pa je itak usvaril pravo podzemlje.
Če drugo ne, se te merde vsaj počasi pojavljajo na površju.

kjessi |  28 .11. 2019 ob  20: 43
22
Šuc se je umaknil, ker se zaveda posledic, ko bojo mediji začeli razkopavati njegovo zgodovino.
Argument |  28 .11. 2019 ob  19: 35
29
Oprostite , tukaj bi morali zvoniti vsi alarmi protikorupcijskih , pravnih in kriminalističnih služb v državi. Hipotetično : Jaz sem župan in moj ožji sodelavec grozi neki tretji osebi ,naj se "skine" s položaja ,ker meni županu ni všeč ta oseba na tej funkciji . Kdo je tukaj kriv ? Jaz ki dajem ukaze ali tipček ki to izvršuje? Sam vprašam .
kokodek |  28 .11. 2019 ob  18: 26
naš denar lepo črpa popotov klan, škoda za bržana je, da se ni rešil teh ljudi
Tiramola  |  28 .11. 2019 ob  18: 02
41
Bržan nimaš pojma v kakem dreku in fonji si- do vratu.
Okoli sebe imaš kretene, ki črpajo naš denar.
Smo siti te situacije.
Malo se ozri okoli sebe, odpri na široko oči, ker na koncu boš ti plačal ta račun.
Komunalo ti obvladajo kosovari.
Direktor je nesposoben. Na pomembna mesta si postavil same dreke, ki se igrajo šerife.
Bržan delaj. Lp
kokodek |  28 .11. 2019 ob  18: 01
17
kakorkoli, Šuc je naredil pravo potezo. Malenič naj se zgleduje po njem, nadzorniki stanovanjskega sklada pa naj ne oklevajo z njegovo razrešitvijo. Verjetno je v štali še kakšen gnoj , ki bi ga bilo treba skidati.
vseved |  28 .11. 2019 ob  16: 38
Ta Koper je ena navadna štala.
vseved |  28 .11. 2019 ob  16: 04
11
Ni Šuc nek svetovalec na komunali?
1