IZOLA ZA PRAZNIČNE DNI S PRAVO LEDENO PRAVLJICO, DRSALIŠČE TUDI V KOPRU: Zakaj se bodo samo v Piranu kotalkali?

Slovenija

Prihajajoči konec tedna bo po večjih slovenskih mestih v znamenju prižiga prazničnih luči, saj je pred vrati veseli december. V Izoli bo praznično dogajanje zaznamovalo drsališče v parku Pietro Coppo, kjer bodo obiskovalci lahko uživali v ledenih vragolijah vse do 19. januarja. Letošnja izolska praznična pravljica nosi ime Ledeni otok. Svojo ledeno ploskev bodo tudi letos imeli tudi Koprčani. Na veliko začudenje marsikoga pa so se v Piranu odločili za kotalkanje. Kar je, glede na odzive v javnosti in na socialnih omrežjih, spravilo v slabo voljo nemalo domačinov. Menijo namreč, da drsališče v prazničnem času ne prinese veliko veselja le domačim otrokom, ampak je tudi dodatna turistična možnost za goste. Teh pa v času novoletnih praznikov v piranski občini ne manjka.

Ledeni otok nepozabnih zimskih doživetij so v Izoli poimenovali dogajanje v času letošnjih novoletnih praznikov. Poleg novega drsališča si bodo obiskovalci lahko polepšali zimske dneve ob gledaliških predstavah, ob obilici glasbe, plesa in zabave ter odlični kulinariki lokalnih gostincev. Drsališče v parku Pietro Coppo bodo odprli v soboto, 30. novembra, ko bo ob glasbi Lee Sirk, mladih vokalistov in Pravljičnih junakov Izola zažarela v soju prazničnih lučk.

V Kopru se bo zasvetilo že dan prej, to je jutri ob 17. uri. Tudi Koprčane bo v veselo decembrsko razpoloženje popeljala pevka Lea Sirk. Letos bodo lahko obiskovalci premierno spremljali video projekcijo, s katero bodo palače na Titovem trgu ob glasbeni podlagi in z igro luči zaplesale na prav poseben način.

V piranski občini oziroma v Portorožu bodo pričeli z decembrskim rajanjem jutri, ko bodo v parku hotela Kempinski Portorož odprli božični sejem z gastronomsko ponudbo in izdelki umetnostne obrti. Praznične lučke bodo v Piranu prižgali kasneje, šele 6. decembra. Namesto za drsališče pa so se na veliko začudenje mnogih v Turističnem združenju Portorož (TZP) odločili za kotalkališče.

V javnosti oziroma na socialnih omrežjih je završalo. Pojavili so se namigi, da TZP preprosto nima denarja za najem montažnega drsališča. Ob tem naj bi se v TZP izgovarjali, da je dovolj drsališč v drugih obalnih mestih. A nekatere še bolj kot to, da so piranski otroci prikrajšani za zimska doživetja na ledeni ploskvi, skrbi razmišljanje turističnega združenja, ki številne goste, ki v času novoletnih praznikov obiščejo Piran in Portorož, pošilja v druge občine.

"Drsališče za letošnje praznike ni bilo nikdar niti v planu, zato namigovanja, da smo sredstva preusmerili, niso točna. V vsakem primeru pa bi bilo 20.000 evrov veliko premalo, saj bi za postavitev drsališča potrebovali vsaj dvakrat več sredstev," odgovarjajo na TZP. Za kotalkališče so se odločili, 'da bi obiskovalcem in domačinom v prazničnem času ponudili nekaj drugačnega in zanimivega'. Nekdanje skladišče soli Monfort pa se jim zdi za takšno dejavnost idealno, saj nudi zaščito pred mrazom in dežjem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija