RAZMIŠLJATE O NAKUPU NEPREMIČNINE V HRVAŠKI ISTRI? Evro je podražil marsikaj, a stanovanja so še vedno cenejša kot pri nas (VIDEO)

Istra

Slovenci prednjačimo med tujimi lastniki nepremičnin na Hrvaškem, predvsem v obmorskih krajih. Ker je zadnje dneve veliko govora o enormnem poskoku cen zaradi uvedbe evra pri sosedih, smo preverili nepremičninski trg.

Cene nepremičnin na Hrvaškem so zrasle v minulem letu, še pred uvedbo evra. Zanimanje za nakup stanovanj in počitniških vikendov v hrvaški Istri se je povečalo takoj, ko se je začelo v javnosti napovedovati padec zapornic na državni meji.

"Zanimiv trend, da nismo samo Slovenci, čeprav smo po mojem mnenju na prvem mestu med tistimi, ki kupujemo v hrvaškem delu Istre, pa seveda tudi v Dalmaciji. Bilo je dosti Avstrijcev, Nemcev," pravi Daniel Lovšin iz agencije Casabela nepremičnine.

Čeprav se Slovenci najpogosteje odločajo za počitniška stanovanja tik ob morju, pa se najdejo tudi takšni, ki se odločijo za nepremičnino na podeželju. "Konec koncev je Istra lepa in tudi kakšna hiška s svojim oljčnikom, vinogradom in tako dalje," poudarja Lovšin. Ni pa malo niti prebivalcev Slovenske Istre, ki se odločijo za nakup stanovanja čez mejo, saj so cene nižje kot pri nas.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija