PRIMORSKI GASILCI V BOJU Z NEPOTREBNIMI POŽARI: Intervencije so si sledile ena za drugo (FOTO)

Kronika

Nad Kozino (hrib Videž) je včeraj popoldne zagorel mešan gozd in grmičevje, so na svojem Facebook profilu zapisali gasilci PGD Materija, ki so se klicu na pomoč odzvali skupaj s poklicnimi gasilci. Po treh urah jim je uspelo ogenj ukrotiti. Pogorel je približno hektar mešanega gozda in grmičevja. Intervencija je bila zaključena ob 21.45, zaradi nevarnosti ponovnega vžiga pa so gasilci ponoči in danes dopoldan na požarišču opravljali še požarno stražo.

Fotografije so s požara nad Kozino. Foto: PGD Materija

Včeraj dopoldne je na Manžanu na svoji parceli domačin kuril star les in robidovje. Ogenj je pogasil še pred prihodom policistov. Kljub temu mu je bil izdan plačilni nalog, so sporočili s Policijske (PU) Koper.

V Luciji so zagorele kanele. Gasilci so požar pogasili, materialna škoda ni nastala. Vzroka požara niso ugotovili.

Pri Kačičah pa je zagorelo okoli 2,5 hektarja podrasti in suhega drevja. Požar so gasilci pogasili.

Včeraj ob 18. uri je zagorelo med Bertoki in Bivjem. Ugotovljeno je bilo, da je moški na parkirišču za tovorna vozila zakuril manjši kup odpadnega materiala. Gorišče je pogasil s peskom še pred prihodom policistov na kraj, ogenj so do konca pogasili gasilci. Zoper moškega je bil podan predlog na požarnemu inšpektoratu zaradi kršenja uredbe o varstvu pred požarom s kurjenjem nevarnih odpadkov.

Velika požarna ogroženost je bila razglašena 18. marca letos, v zadnjih nekaj dneh pa so policisti kljub večkratnim opozorilom obravnavali veliko prekrškov, povezanih s kurjenjem v naravnem okolju. Uredba za fizične osebe predvideva globo od 200 do 600 evrov, so še sporočili s koprske PU.

Policisti ponovno opozarjajo vse občane, naj se držijo prepovedi kurjenja v naravi, saj so policisti in gasilci med najbolj obremenjenimi službami na področju preprečevanja širjenja epidemije. Z neodgovornim ravnanjem se tako po nepotrebnem dodatno obremenjuje interventne službe.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija