DRAGI TIMOTEJ, POČIVAJ V MIRU: Zapustil nas je mladi borec iz Kopra, ki bi letos dopolnil 14 let

Koper

Obalo pretresa žalostna novica. Zapustil nas je mladi Timotej Cah iz Kopra, ki se je rodil s težko obliko cerebralne paralize. Pogumnemu, veselemu in radovednemu dečku, ki bi letos avgusta dopolnil 14 let, je z vso predanostjo pomagala ovire premagovati njegova mama Ana Jurčič, ki mu je sama nudila 24-urno oskrbo.

Timotej, sicer navihan, razigran in vesel deček, je bil zaradi svoje bolezni priklenjen na invalidski voziček. Celo življenje je bil odvisen od pomoči drugega, saj ni mogel samostojno sedeti, stati, hoditi, jesti. Poleg cerebralne paralize je imel še druge zdravstvene težave, saj se je rodil s poškodovano hrbtenico in malformacijo možganov. Ni mogel govoriti, slabo je videl in slišal.

Kljub vsemu pa je, zahvaljujoč svoji mami Ani, živel polno življenje in užival v njem. Skupaj sta ustvarjala, igrala na glasbila, obiskovala mestno knjižnico, si ogledovala razstave, obiskovala koncerte dalmatinskih klap. Timotej je imel najraje sprehode ob morju, posebej je užival, ko je pihala burja in rad se je družil z živalmi.

Po tem, ko sta za božič dobila od prijateljev invalidski voziček, prilagojen za tek, sta se Ana in Timotej od leta 2014 udeleževala številnih tekaških prireditev. Ana je tekla po posebni progi in pred seboj potiskala voziček. Timotej je pri tem neizmerno užival, Ana pa je skozi tek pridobivala moč, da se je lažje spopadala z vsakodnevnimi napori. Timotej je vsakemu podaril svoj nasmeh in po njem se ga bomo za vedno spominjali tudi mi.

Dragi Timotej, počivaj v miru. Mami Ani in vsem najbližjim izrekamo najgloblje sožalje.

Uredništvo Regional