SE PRIPRAVLJATE NA MATURO? Spoznajte Cankarja v virtualni dvorani koprskega gledališča

Koper

Gledališče Koper še naprej ostaja doma in še naprej vabi v svoje virtualne dvorane. V naslednjih štirih tednih se bodo osredotočili na dijake zadnjih letnikov, saj bodo na kanalu Youtube Gledališča Koper in z aplikacijo ZOOM izvajali bralne uprizoritve del Ivana Cankarja, ki so snov letošnje mature. Maturantom vse države namreč želijo Cankarjevo dramatiko približati na drugačen način. Pri bralnih uprizoritvah bo sodelovala tudi dramaturginja in predsednica odbora Prešernovega sklada Ira Ratej, ki bo prek aplikacije ZOOM dijakom na voljo za vprašanja. 

Kot so sporočili iz koprskega gledališča, bodo bralne uprizoritve Za narodov blagor v četrtek in petek, 9. in 10. aprila, Kralj na Betajnovi pa v četrtek in petek, 16. in 17. aprila. Vse bralne uprizoritve Cankarjeve dramatike bodo na sporedu od 20. ure dalje.

Niso pa pozabili niti na najmlajše šolarje. V času koronske krize, ko poteka pouk od doma, so na spletni strani Gledališča Koper objavili pesmice in pravljice za prvo triado osnovnih šol. Novost je tudi povečan odmerek pravljic ob sobotah. Po Skoku v pravljico z Igorjem Štamulakom bodo mesto na njihovem Facebook profilu našle tudi pravljice in zgodbe Dese Muck, ki jih bo brala avtorica sama.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija