Primorka bo v nedeljo zaprta

Slovenija

Če se odpravljate na pot, pozor! V nedeljo bo zaradi reševalne vaje med 10. in 12. uro popolnoma zaprta primorska avtocesta.

Reševalna vaja Kastelec 13

V nedeljo bo med 10. in 12. uro potekala reševalna vaja, ki so jo poimenovali Kastelec 13. Zaradi vaje bo avtocesta za dve uri popolnoma zaprta. Spremenjen bo prometni režim med priključkom Kozina in Kastelec v obeh smereh, promet pa bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto, piše Žurnal24.

V vaji bodo gasilci, reševalci, policisti in ostali udeleženci morali reševati ponesrečenca, ki je ostal ukleščen v avtomobilu. Vozilo je zaradi neprilagojene hitrosti trčilo v steno predora in se vnelo.

V vaji bodo sodelovali koprski gasilci, ReCO - izpostava Koper, enote NMP (ZD Izola, reševalna služba slovenske Istre, NMP ZD Koper), policija, prometno informacijski center za državne ceste, URSZR, izpostava Koper ter lokalni skupnosti (MO Koper in Občina Hrpelje-Kozina)

Gre za skupno vajo upravitelja avtocestnih predorov (DARS-a) in reševalnih enot. Namen vaje pa je po besedah organizatorjev preizkus ustreznosti koncepta zaščite, reševanja in pomoči po standardih ob nesreči v predorih ter različnih vzporednih aktivnostih in ukrepih razpoložljivih enot za zaščito in reševanje ob prometnih dogodkih v predoru Kastelec.

 

Deli novico: