Priložnost za turistična podjetja na čezmejnem območju

Goriška

Projekt T-lab nudi možnosti za uveljavljanje v turizmu na italijansko-slovenskem čezmejnem območju. Zamisel izhaja iz izkušenj in dobrih rezultatov, pridobljenih v okviru projekta Banka turističnih priložnosti Slovenije, ki je prejel številne mednarodne nagrade in priznanja.

Izobraževalno projektno delo omogoča podjetjem, konzorcijem in združenjem, ki se na italijansko-slovenskem čezmejnem območju ukvarjajo s turizmom, pridobitev znanj o učinkoviti strategiji trženja na spletu. Priložnost nudi projekt T-lab in je na italijanski strani na voljo turističnim operaterjem Videmske, Goriške, Tržaške, Pordenonske, Beneške, Padovske in pokrajin Treviso, Ravenna, Ferrara in Rovigo. Na slovenski strani zajema Gorenjsko, Severnoprimorsko, Notranjsko, Obalno-kraško in Osrednjoslovensko regijo.

Kot so sporočili iz tiskovnega urada tržaškega konzorcija znanstvenega in tehnološko-razvojnega središča AREA Science Park, bo projektna naloga trajala do konca junija prihodnje leto, v tem času bodo turistični strokovnjaki pomagali udeležencem pri odkrivanju in pravilni uporabi instrumentov za spletno trženje turizma.

Pri projektu, ki je financiran v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija - Italija, sodelujejo ugledni partnerji in strokovnjaki s področja turizma.