PREDSEDNIK EVROPSKEGA SVETA: EU bi lahko postala največja proizvajalka cepiva na svetu

Svet

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel predvideva, da bo Evropska unija postala ena od glavnih proizvajalk cepiva na svetu. Če se lahko pospeši proizvodnjo v prihodnjih tednih, bi lahko postala "morda celo največja proizvajalka cepiva na svetu", je dejal v pogovoru za sobotno izdajo nemškega časnika Handelsblatt.

Na vprašanje o primerjavi uspešnosti EU in ZDA v soočanju z epidemijo novega koronavirusa, je Michel po navedbah nemške tiskovne agencije dpa povedal, da je treba pri takšnih ocenah upoštevati "vse elemente" boja proti virusu. Ob tem je izpostavil obsežnejše evropske "blažilce šoka", kot so finančne podpore za podjetja in posameznike.

Michel je v pogovoru še dejal, da obžaluje svoje vedenje na nedavnem srečanju s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, ki ga je zaznamovala posaditev predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen na odmaknjen kavč. "Bal sem se, da bi, če bi kar koli storil, zanetil še mnogo resnejši incident," je dejal. "Če bi bilo možno, bi se vrnil in naredil drugače," je povedal in dodal, da od takrat slabše spi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija