PREDNOSTI VEČERNEGA TUŠIRANJA: Lepša koža in lasje ter boljši spanec

Trendi

Dermatologi priporočajo, da pod tušem preživite od 5 do 10 minut na dan. A medtem ko nekateri med nami ne morejo brez jutranjega tuširanja, se drugi raje tuširajo zvečer. Čeprav je čas tuširanja odvisen od vaših osebnih želja, imajo tisti, ki se odločijo to storiti zvečer, več koristi v smislu lepote in zdravja. Obenem večerna prha sprošča telo in duha in če se tuširate ob pravem času, lahko spodbudi boljši spanec. Tuširanje 90 minut pred spanjem s toplo vodo vam namreč lahko pomaga zaspati 10 minut hitreje kot običajno. Večkratno tuširanje lahko koristi vašemu zdravju in videzu na načine, opisane v nadaljevanju.

1. Pomaga hitreje zaspati

Večerna prha sprošča telo in duha in če se tuširate ob pravem času, lahko poskrbi za boljši spanec. Tuširanje 90 minut pred spanjem s toplo vodo vam lahko pomaga zaspati 10 minut hitreje kot običajno. To se zgodi zato, ker topla voda znižuje telesno temperaturo, kar telesu pošilja signal, da je čas za spanje.

2. Blagodejno vpliva na kožo

Tuširanje pred spanjem lahko pomaga tudi pri preprečevanju aken. Lasje ves dan zbirajo bakterije in produkte in ko glava počiva na blazini, se vse te nečistoče prenesejo v prevleko za blazino in nato na obraz. Ker se koža med spanjem obnavlja, spanje s čisto in svežo kožo tudi pomeni, da bodo nove kožne celice zdrave.

3. Ublaži sezonske alergije

Če imate sezonske alergije, lahko večerna prha pomaga ublažiti simptome. Ko ste zunaj, lahko alergeni, kot je na primer cvetni prah, pridejo na kožo in oblačila. V primeru, da se pred spanjem ne tuširate, bi lahko končali tudi na posteljnini. Če se imate navado tuširati zjutraj, razmislite o spremembi rutine in večernem tuširanju, da se izognete neprijetnim simptomom alergije.

4. Doprinese k bolj zdravim lasem

Če si lase umivate zvečer, boste imeli več časa, da se naravno posušijo na zraku. Tako bodo vaši lasje dlje sijoči in puhasti, saj bodo obdržali več vlage. Sušenje las s sušilcem za lase v jutranji naglici lahko poškoduje vaše lase, zato bodo šibki in brez življenja.

5. Pomaga v boju proti prekomernemu znojenju

Medtem ko je jutranja prha odličen način za osvežitev, preden nadaljujete dan, lahko večerna prha dejansko pomaga zmanjšati potenje. Hladna prha pred spanjem lahko pomaga zmanjšati nočno znojenje, ki nekaterim ljudem povzroča preglavice.

6. Pomaga preprečiti mišične krče

Če po dolgem delovnem dnevu čutite bolečino in mišično napetost, vam topla prha lahko olajša nelagodje. Ko se topla voda dotakne vašega telesa, pomaga pri lajšanju mišične napetosti, kar ima za posledico boljši spanec. Tuširanje s toplo vodo lahko prepreči tudi nočne krče, kar je pogosto stanje, ki prizadene do 60 odstotkov ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .08. 2021 ob  14: 01
Moras res biti eno prase ce se ne stusiras zjutraj in zvecer!