PRED SLOVENCI ZELO ZAHTEVNA TEKMA: V Kopru se bodo pomerili s Švedi

Koper

Po težko prigarani zmagi proti mladi zasedbi Hrvaške slovensko košarkarsko reprezentanco danes v Kopru čaka še druga preizkušnja v novembrskem kvalifikacijskem terminu za svetovno prvenstvo 2023. Ob 20. uri se bo pomerila s Švedsko, ki je v uvodnem krogu premagala na papirju tretjo reprezentanco iz skupine Finsko.

Slovenija kot četrta reprezentanca na svetu je v četrtek upravičila vlogo favorita proti 21. z lestvice Fiba (76:74), Švedska (57.) pa je presenetljivo gladko ugnala 34. ekipo sveta z 72:62.

"Zavedamo se, da so Švedi zelo nevarna ekipa. Praktično vsi nosilci igre igrajo v Španiji. Gre za zelo organizirano ekipo, v kateri se vse vrti okoli prvega igralca Ludviga Hakansona in njemu bomo morali posvetiti veliko pozornosti. Čaka nas zelo zahtevna tekma. Morali bomo igrati borbeno in ekipno. To, kar smo pokazali na zadnji tekmi, predvsem pa v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo in na olimpijskih igrah v Tokiu," pravi selektor Aleksander Sekulić.

V kvalifikacijah za SP, ki ga bodo od 25. avgusta do 10. septembra 2023 gostile Indonezija, Japonska in Filipini, bo večina ekip odigrala dvanajst tekem, glede na to, da se rezultati iz prvega dela (v drugi del se uvrstijo po tri najboljše ekipe iz vsake štiričlanske skupine) prenašajo v nadaljevanje, pa je vsaka tekma pomembna.

Slovenija se bo v drugem delu - pred tem jo čakata še dva kvalifikacijska ciklusa februarja in poleti 2022 - križala s skupino D, v kateri sta višjepostavljeni ekipi izgubili uvodni tekmi. Izrael je ugnal Poljsko, Nemčija pa je morala doma priznati premoč Estoniji.

Vstopnice za dvoboj s Švedsko so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena je 15 evrov, zaradi covidnih omejitev pa jih je na voljo le še nekaj sto. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo prost vstop.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija