PREBIVALCE MESTNEGA JEDRA RAZJEZILA 12-URNA ODSOTNOST VODE: Kako se zagovarjajo na Rižanskem vodovodu?

Koper

Na nas se je obrnilo več prebivalcev Valvasorjeve ulice v Kopru, ki so sinoči nenadoma ostali brez vode. Počila naj bi vodovodna cev. Kot navajajo, naj bi uslužbenci Rižanskega vodovoda vodo zaprli in šele danes zjutraj ob 7. uri pričeli s popravljalnimi deli. Ob tem so domačini nepričakovano ostali brez vode, predvsem pa brez kakršnekoli informacije, še navajajo. Na RVK odgovarjajo, da popravila ni bilo moč izvesti v nočnem času in da so obvestilo takoj objavili. 

"To je katastrofa! 12 ur smo bili brez vode, pa tako drago jo plačujemo. Zvečer sem ob 22.30 prišla iz službe in vode ni bilo. Soprog je bolan. Danes zjutraj sem vstala in šla v trgovino po plastenke z vodo, da sem se lahko umila. Ne moreš splakniti straniščne školjke, nič ne moreš," je za naš portal povedala domačinka, ki ne želi biti imenovana.

Kot je še dejala, naj bi vodo spet dobili danes okoli 11. ure. Moti jih predvsem to, da jih nihče ni o ničemer nič obvestil. In da je zadeva še hujša, se to ni pripetilo prvič.

Na podoben način so ostali že dvakrat brez vode v oktobru in novembra lani. In tudi takrat jih Rižanski vodovod o ničemer ni nič obvestil, kot navajajo.

"To se je zgodilo že tretjič. Gre za sosesko, kjer stanuje veliko starejših ljudi, ki ne morejo sami do trgovine, da bi si prinesli paket plastenk z vodo. Sama sem lahko šla, a so tudi takšni, ki ne morejo hoditi. Predvsem pa bi morali obvestiti občane, kaj se je zgodilo in do kdaj bomo brez vode," je prepričana sogovornica.

RVK: "Odjemalci so bili obveščeni"

Na Rižanskem vodovodu Koper (RVK) so nam pojasnili, da je bila prekinitev dobave vode na Valvasorjevi ulici v Kopru posledica okvare cevovoda DN 80 mm. "Po ogledu mesta okvare in glede na težavnost izvedbe popravila je rajonski monter ocenil, da popravila ni možno izvesti v nočnem času, zato je, z namenom preprečitve dodatne škode na nepremičninah, izločil iz obratovanja cevovod v okvari," so zapisali. Posledično je bila prekinjena dobava vode na območju Valvasorjeve, Solinske, Rižanske in Naldinijeve ulice.

"Obvestilo o okvari je bilo poslano takoj, ko je rajonski monter ugotovil okvaro, prek ustaljenega načina obveščanja o motnjah preko elektronske pošte: na regijski center za obveščanje, lokalne radijske medije in vsem ostalim prejemnikom, ki so se na spletni strani RVK prijavili za sprejem tovrstnih obvestil," pravijo na vodovodu.

Obvestilo na spletni strani Rižanskega vodovoda Koper

Izkop mesta okvare in popravilo cevovoda je bilo nato izvedeno takoj v jutranjih urah, tako da je bila oskrba s pitno vodo vzpostavljena danes ob 10. uri. Na RVK odjemalcem svetujejo, da se v podobnih primerih obrnejo neposredno na njih oz. na njihovo dežurno službo, kjer bodo najhitreje dobili vse informacije: "Poleg telefonskega klica je na razpolago tudi možnost prijave na obvestila o moteni vodooskrbi prek spletne strani podjetja Rižanski vodovod Koper, s čimer si naši odjemalci lahko zagotovijo obveščanje v najkrajšem možnem času." 

Ob neljubem dogodku na koprskem vodovodu sicer priznavajo, da so na obravnavanem območju cevovodi dejansko potrebni obnove, saj je do podobnih okvar prišlo že večkrat v preteklosti. "A je z obnovo cevovodov potrebno obnovit tudi ostalo komunalno infrastrukturo, kar predstavlja celovito obnovo ulic in se zato tovrstne posege plansko načrtuje v okviru investicij občine," še pojasnjujejo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .02. 2020 ob  13: 48
Glede na izkušnje, bi neimenovana lahko imela doma kakšno plastenko vode v rezervi.