V ITALIJI PRVI PRIMER KORONAVIRUSA PRI ITALIJANU: Okužen moški, ki se je v ponedeljek vrnil iz Wuhana

Svet

V Italiji so potrdili prvi primer okužbe z novim virusom pri Italijanu. Kot so v četrtek zvečer sporočile zdravstvene oblasti v Rimu, je okužen moški, ki se je v ponedeljek vrnil iz kitajskega Wuhana v skupini 56 italijanskih študentov in podjetnikov.

Moškega so po vrnitvi iz Kitajske najprej premestili v karanteno v vojaški kompleks v Rimu. Kasneje so ga prepeljali v rimsko bolnišnico za nalezljive bolezni Spallanzani, kjer so potrdili, da je okužen z novim koronavirusom. Bolnik ima nekoliko povišano telesno temperaturo, so sporočili iz bolnišnice. V tej bolnišnici je tudi kitajski par, pri katerem so okužbo z novim koronavirusom potrdili pred osmimi dnevi, več ljudi, pri katerih sumijo na okužbo, pa je na opazovanju.

Tajvanske oblasti so medtem sporočile, da se je tajvanski par, pri katerem so potrdili novi koronavirus, najverjetneje okužil na letu iz Hongkonga v Italijo. Moški in ženska, oba stara med petdeset in šestdeset let, doslej nista nikoli bila v celinski Kitajski, kjer je virus izbruhnil. Okužbo so pri njima potrdili 4. februarja, tri dni po njuni vrnitvi s počitnic v Italiji.

Po zadnjih uradnih podatkih je novi koronavirus na Kitajskem doslej zahteval 636 smrtnih žrtev, število okuženih pa se je povzpelo na 31.161 primerov. Skoraj vse smrtne primere so zabeležili na Kitajskem izjemi sta po ena žrtev v Hongkongu in na Filipinih. Izven celinske Kitajske so okužbe z novim koronavirusom zabeležili v okoli 25 državah.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija