POZOR, TO SO NOVI BANKOMATI, KI SE JIM IZOGNITE! Konkretno vas bodo udarili po žepu (FOTO)

Slovenija

Gre za ameriškega ponudnika bankomatov Euronet, ki je svojo mrežo razširil tudi v Slovenijo, opozarjajo pri Zvezi potrošnikov. Zaračunava visoka dodatna nadomestila in slabe menjalne tečaje, ki uporabnika veliko stanejo. Doslej so Euronetove bankomate postavljali le v tujini, vse pa kaže, da je Slovenija postala dovolj turistično zanimiva, s tem pa tudi mamljiva za tovrstne ponudnike storitev.

Euronetov bankomat so zaenkrat opazili v središču Ljubljane. Gre za ponudnika, ki bankomate postavlja v mestna središča in na druge turistične točke.

Pri Zvezi potrošnikov se sprašujejo, kako je sploh mogoče, da ponudnik bankomatov zaračunava dodatna nadomestila, saj je tovrstna praksa znotraj držav EU prepovedana za čezmejna plačila.

Zato svetujejo, da se Euronetovim bankomatom izognete in v Sloveniji dvigujete denar na bankomatu svoje banke (brezplačno) ali na bankomatu druge slovenske banke (s provizijo okoli pol evra oziroma brezplačno pri določenih bankah).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
glas razuma |  28 .10. 2019 ob  17: 36
Nobena finančna institucija ne postavlja svoje aparate ali usluge na določenem mestu ker mu pač kul , dobro preračunajo tveganja in dobičkonosnost storitve , (turizem , fluktuacija ljudi , itd ) , ljudje bodo dvigali ker gotovino bodo rabili in ne bodo krožili po mestu za prihranit par eur