SRCE PARAJOČ PRIZOR ZA JADRALCE PRI OTOKU RABU: Zaman se je borila s plastično vrečo (VIDEO)

Svet

Pretresljiv prizor je pričakal jadralce iz Rijeke, ki so se po tradicionalni regati 'Zadarska koka' vračali domov. Pri otoku Rabu so naleteli na želvo, ki je neprestano poskušala zaplavati in se potopiti, a jo je plastična vreča vedno znova vrnila nazaj na površino morja.

Kot poročajo hrvaški mediji, se je ekipa DSK Sailing Team iz Rijeke minuli konec tedna vračala z regate. Niti slutili niso, na kaj bodo naleteli. Vsekakor pa bodo dogodek še dolgo nosili v spominu, saj so opravili veliko delo, rešili so življenje želvi.

Ob tem človeku seveda najprej pride na misel, kako zelo onesnaženo je Jadransko morje in koliko je v njem živali, ki so se morda že znašle v podobni situaciji kot tale želva. Čisto navadna plastična vreča bi skoraj bila usodna za želvo, ki se je zapletla v njene niti.

Jadralci so želvo rešili. Kot so povedali za medije, ni bila velika želva, je bila pa videti starejša. In predvsem bi skoraj zagotovo poginila, če bi se dlje časa v takem tempu poskušala osvoboditi vreče in se potopiti v globino.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija