POTOVANJE KOT IZ NOČNE MORE: V šotoru jo je posililo sedem moških (FOTO, VIDEO)

Kronika

Španska popotniška blogerja Fernanda in Vincente sta bila v Indiji žrtev brutalnega napada. Sedem moških je ponoči vdrlo v njun šotor; njega so pretepli, njo pa izmenično posilili. Policija je napadalce že izsledila. Tako v tujini kot v Indiji se vrstijo ogorčeni odzivi na šokanten dogodek.

Priljubljena španska popotniška blogerja Fernanda in Vincente z motorjem potujeta po svetu in svoja doživetja delita na družbenih omrežjih; priljubljena sta zlasti na Instagramu in YouTubu.

Nedavno sta se na poti v Nepal ustavila na samotnem kraju v okrožju Dumka v indijski zvezni državi Džarhad ter tam postavila šotor. V noči s prvega na drugi marec je skupina mladeničev vdrla v njun šotor, napadla Vincenta, ga pretepla in mu grozila z nožem, Fernando pa so izmenično posilili, poroča Dnevnik.hr.

"Fizično so jo napadli, držali, pretepli in posilili," piše v poročilu lokalne policije, ki je na kraj prispela v zgodnjih jutranjih urah in aretirala štiri ljudi. Sumijo, da je v napadu sodelovalo od sedem do osem mladeničev. Policija je zagotovila, da so preostale napadalce že identificirali in jih bodo kmalu aretirali, poroča Al Jazeera. Mithilesh Kumar Thakur, regionalni minister zvezne države Jhajhand, je incident označil za "obsojanja vreden" in zagotovil, da krivcem ne bo prizaneseno.

Fernanda, sicer Brazilka s španskim državljanstvom, je bila po napadu sprejeta v zdravstveni center skupnosti Saraiyahat Community Health Center na zdravljenje, poroča Euronoews.

Fernanda in Vincente sta na Instagramu že spregovorila o dogodku. S solznimi očmi in oteklim obrazom, polnim modric, je par povzel grozljivi dogodek. "Napadli so naju, pretepli, mi postavili nož pred grlo in rekli, da me bodo ubili," je povedal Vincente. "Fernanda je bila posiljena. Sedem jih je bilo, k*****i sinovi ..."

Fernandin obraz je poln modric, njena čeljust pa je tako otekla in rdeča od udarcev, da komaj govori. "S policijo sva v bolnišnici v Indiji. Pustili so nama spati tukaj," je povedala Fernanda, "Sedem moških me je posililo. Pretepli so naju in oropali, čeprav niso vzeli veliko stvari, ker so me v resnici hoteli le posiliti."

Par je svojim sledilcem zagotovil, da bosta Indijo vseeno ohranila v dobrem spominu in da bi se jima kaj takega lahko zgodilo tudi drugje. Vincentu in Fernandi na Instagramu sledi več kot 245 tisoč ljudi, na YouTubu pa 108 tisoč. Obiskala sta več kot 60 držav in z motorjem prevozila več kot 170.000 kilometrov. Par sta že devet let, Vincente, ki prihaja iz Valencie, pa je od 28-letne Fernande starejši kar 35 let.

Na brazilskem veleposlaništvu v Indiji so za BBC potrdili, da sta bila ženska in njen partner žrtvi "hudega kriminalnega napada". "Združiti se moramo v naši zavezanosti odpravi nasilja nad ženskami povsod po svetu," pa je v nedeljo na omrežju X sporočilo špansko veleposlaništvo v New Delhiju.

Skupinsko posilstvo je povzročilo ogorčenje tako v Indiji kot v tujini. Spolno nasilje in posilstva so v državi postala pomembna tema zlasti po skupinskem posilstvu in umoru mlade ženske na avtobusu v New Delhiju leta 2012, ko so izbruhnili obsežni protesti in prinesli nekaj sprememb v zakonodaji na tem področju. Toda številni aktivisti v Indiji kljub temu pravijo, da bo za reševanje odprtih vprašanj na področju spolnega nasilja še vedno potrebnega ogromno dela, poroča BBC.

Po podatkih nacionalnega urada za evidenco kaznivih dejanj je bilo leta 2022 v Indiji v povprečju prijavljenih skoraj 90 posilstev na dan. Oblasti ocenjujejo, da obstaja še veliko več neprijavljenih primerov, k čemur pripomoreta zlasti prevladujoča stigmatizacija žrtev in nezaupanje v policijske preiskave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vid |  04 .03. 2024 ob  21: 44
Manj znano dejstvo je, da sta bila Fernanda in Vincente na svoji poti v casu korone zavrnjena na meji z Hrvasko in sta vec tednov prezivela v Piranu . V tem casu smo se druzili in sta bila zelo navdusena nad naso dezelo in obalo. Cisto nic nista cudna in nekateri neumni komentarji so pac odraz mentalitete ljudi ki jih pisejo.
Marko |  04 .03. 2024 ob  20: 15
-1
Jebiga, najprej postira fotke z ritko in joškami, potem jim ni nič jasno ko pridejo tipi, ki celo življenje gledajo ženske v burkah. Nauka zgodbe: če iščeš nesrečo, ju tudi najdeš in ni povsod po svetu isto kot doma.
hribi |  04 .03. 2024 ob  16: 00
Jebes lepote države če so ljudje kreteni. Pa tudi ta baba nima vse urejeno v glavi, če izjavi da ji je kljub vsemu bilo lepo.