POLICISTI ŠE POOSTRENO NAD KRŠITELJE: Raje se izogibajte turističnim točkam

Slovenija

Policisti ob koncu tedna svarijo pred gnečo na turističnih mestih in poudarjajo pomen spoštovanja protikoronskih ukrepov. Svetujejo, da se ljudje v tem času izogibajo množičnemu obisku turistično bolj obiskanih točk. Pozivajo pa tudi k pravilnemu parkiranju.

Ljubljanski policisti so predvsem ob lepem vremenu, denimo minuli konec tedna, zaznali občutno več prometa na nekaterih priljubljenih krajih, denimo na območju Velike planine in Katarine. Na Gorenjskem pa so zaznali več kršitev odlokov o preprečevanju širjenja novega koronavirusa, zaradi polnih parkirišč pa so nazaj poslali 120 vozil. 

Do gneče je prihajalo predvsem zaradi nepravilnega parkiranja, saj so obiskovalci ob trenutnem pomanjkanju parkirišč zaradi snega vozila puščali kar na vozišču. S tem so onemogočili normalen potek prometa in dostop vsem interventnim službam.

Vsak tak voznik naj se zaveda, da je lahko prav on tisti, ki bo potreboval nujno pomoč interventnih služb, te pa bodo morda prav zaradi njegovega vozila potrebovale več časa za prihod na kraj in bo pomoč lahko zato tudi prepozna, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Že včeraj je namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak posebej pozval k upoštevanju predpisov ob prehajanju občinskih meja z namenom rekreacije. Policija prosi državljane, naj morda izberejo v prihodnje manj obljudene točke, vozila pa parkirajo tako, da pri tem ne ovirajo poti intervencijskih in drugih vozil.

Policisti bodo zato ta konec tedna skrbeli tudi za urejanje prometa na teh območjih. Če bodo ponovno zaznali veliko kršitev, Pečjak ni izključil možnosti, da bi pristojnim predlagali ponovno omejitev te izjeme glede prehajanja občinskih meja. Verjame pa, da to ne bo potrebno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija