NADZOR POLICISTOV TUDI DANES POOSTREN: V soboto so ugotovili 60 kršitev in 120 vozil napotili nazaj

Slovenija

Po sobotnem navalu obiskovalcev na priljubljene izletniške in pohodniške točke predvsem na Gorenjskem, pa tudi drugod po Sloveniji, policisti tudi danes izvajajo aktivnosti in nadzore glede spoštovanja odlokov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. V soboto so ugotovili več kršitev odlokov.

Lepo vreme je v soboto v naravo zvabilo številne. Na Gorenjskem je bilo po podatkih Policijske uprave (PU) Kranj največ obiskovalcev na območju Gozda s Kriško goro, Ljubelja z Zelenico, v Kranjski Gori, Ratečah, Planici in Tamarju, pa tudi na Krvavcu, v dolini Drage in na Pokljuki.

Samo v soboto dopoldne so policisti na območju PU Kranj ugotovili 60 kršitev odlokov o preprečevanju širjenja novega koronavirusa, zaradi polnih parkirišč pa so nazaj poslali okoli 120 vozil, so pojasnili na PU Kranj.

Vsi za enega, eden za vse???????? Slovenska policija / The Slovenian police GRS Radovljica Gorska Reševalna Zveza Slovenije ????

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Nedelja, 10. januar 2021

Med drugim so se na povečan obisk čez vikend zaradi rekreacije v naravi na območju Završnice posebej pripravili v Občini Žirovnica. Kot je navedeno na spletni strani občine, na območju Završnice ob koncu tedna ugotavljajo prekomerno druženje oseb in problem parkiranja in oviranja prometa ter dostopa intervencijskim službam.

Zato so se minuli teden dogovorili, da bodo za čas vikenda najprej uredili dodatne prostore za parkiranje in nato v primeru polnih parkirnih mest omejili dostop v dolino Završnice. Izjeme so stanovalci, dostava hrane in nujne storitve. Bližnje stanovalce prosijo, da prihajajo v Završnico peš, vse pa, da upoštevajo navodila občinskih redarjev, gasilcev in policije, je navedeno na spletni strani občine.

Po poročanju spletnega Večera je zimska idila v soboto tudi na Mariborsko in Areško Pohorje privabila številne pohodnike, turne smučarje, tekače na smučeh in družine. Zaradi gneče je v soboto na dovozni cesti do Areha nastala dolga kolona.

Ker je vreme danes slabše kot v soboto, tako velikega obiska priljubljenih izletniških in pohodniških točk danes ni pričakovati.

Agencija RS za okolje je sicer za jugozahodni del Slovenije izdala oranžno vremensko opozorilo, saj bodo po napovedih do ponedeljka opoldne najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost med 100 in 120 kilometri na uro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija