POLICISTI REŠILI ŽIVLJENJE DEVETIM MIGRANTOM: Zaradi tihotapljenja prijeli 21-letnega Ukrajinca in dva Poljaka (VIDEO)

Kronika

Pri sosedih je danes odjeknila novica, kako so ponoči policisti skoraj zagotovo rešili življenje devetim nezakonitim migrantom. Iz kombija, ga je vozil Ukrajinec, je bilo slišati vznemirjujoče glasove. Devet ljudi je bilo zaprtih v lesenem zaboju, ki je bil zatesnjen z vijaki.

Policisti so na avtocesti Zagreb-Lipovac, pri počivališču Rastovica, ustavili kombi znamke Volkswagen Crafter, poljskih registrskih oznak. V zadnjem delu vozila so našli lesen zaboj, narejen iz gradbenih plošč iverke, kakršni se uporabljajo za prevoz strojev. Zaboj je bil zatesnjen z vijaki, iz njega pa so se širili obupani glasovi.

Policisti so zaboj odprli in najverjetneje rešili življenje trem moškim, dvema ženskama in štirim mladoletnikom, ki so se prevažali zaprti v zaboju. Vseh devet je na kraju dobilo zdravniško pomoč. Gre za sedem državljanov Irana in dva državljana Iraka.

Voznik, 21-letni Ukrajinec, je bil aretiran. Prostost so hrvaški policisti odvzeli tudi 24-letnemu in 25-letnemu Poljaku, ki so ju prijeli na mejnem prehodu Macelj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija