Policija prosi za pomoč očividce

Goriška

Na Policijski upravi Nova Gorica pozivajo očividce sredine prometne nesreče v bližini Ajševice, ki je terjala življenje 78-letne peške, naj se zglasijo na najbližji policijski postaji, ali pa pokličejo na telefonsko številko 113. Poziv policistov je še posebej namenjen voznikoma, ki sta se uspela izogniti trčenju s preško.

Prometna nesreča se je zgodila v sredo okoli 17. ure v bližini Ajševice pri Novi Gorici, v njej pa je 40-letni voznik osebnega avtomobila trčil v peško, ki je zaradi hudih poškodb umrla.

Kot so danes sporočili z novogoriške policijske uprave, je voznik vozil v koloni po regionalni cesti iz smeri Nove Gorice proti Ajdovščini. V trenutku, ko je pripeljal v bližino križišča Nova Gorica-Loke-Rožna Dolina-Ajševica, je regionalno cesto na neosvetljenem delu, kjer ni prehoda za pešce, prečkala 78-letna peška.

Po ugotovitvah policistov se peška pred prečkanjem ceste ni prepričala, ali lahko to stori varno. Voznik osebnega avtomobila je v peško trčil s sprednjim delom vozila. Peška je najprej padla na pokrov motorja vozila in nato na vozišče. Pri tem je utrpela hude poškodbe in je umrla že na kraju nesreče.

Policisti, ki so si ogledali kraj nesreče, so tudi ugotovili, da naj bi se dva voznika, ki sta vozila pred vozilom, ki je trčilo v peško, uspela izogniti trčenju s peško.