PODROBNOSTI TRAGEDIJE ZARADI ZASTRUPITVE S ŠKOLJKAMI: Umrl naj bi menedžer s Sicilije, na krovu tudi župan

Kronika

Na Hvaru so danes na barki našli truplo tujega državljana, ki je najverjetneje umrl zaradi zastrupitve s školjkami. Še štiri osebe so zaradi slabega počutja prepeljali v splitsko bolnišnico, med njimi dva otroka, hrvaški mediji povzemajo informacije splitsko-dalmatinske policije.

Kapitan plovila je dopoldne zaprosil za vplutje v pristanišče, saj je bil na krovu mrtev moški. Ta je umrl še pred prihodom reševalcev. Otroka, ki sta v kritičnem stanju, so s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico, kasneje pa so tja zaradi slabega počutja prepeljali še dva odrasla.

Po poročanju portala Dalmacija danas naj bi šlo za državljane Italije, vsi naj bi bili člani iste družine. Družina je v ponedeljek v eni od restavracij na Hvaru večerjala školjke, zato so se njeni člani najverjetneje zastrupili, navaja portal Index.

Kot je za omenjeni portal dejala docentka s Pediatrične bolnišnice v Splitu Ivana Unić, sta otroka, stara 14 in 8 let, v življenjski nevarnosti. Zaradi njunega resnega stanja so v bolnišnico vpoklicali tudi zdravnike in medicinske sestre, ki so bili danes prosti. Kot je pojasnila, sumijo na zastrupitev, vendar pa zaenkrat še ne morejo potrditi, ali gre za zastrupitev s hrano ali kaj drugega. Vendar pa doslej tako hude zastrupitve s tako resno klinično sliko še niso imeli. "Še nikoli doslej nismo videli tako hude zastrupitve," je dejala Unićeva.

Oba odrasla, ki so ju s Hvara pripeljali na infekcijsko kliniko v Splitu, pa sta po njenih besedah zunaj življenjske nevarnosti, še poroča Index.hr.

Vse domnevno zastrupljenje osebe naj bi bile iz Sant’Agata di Militello na Siciliji. Po poročanju hrvaških medijev naj bi umrl 57-letni menedžer Eugenio Vinci, oče vsaj enega od dveh otrok, ki sta v kritičnem stanju. Med hospitaliziranimi naj bi bila tudi njegova žena, dodajajo pa tudi, da naj bi bil na krovu plovila tudi 64-letni župan mesta Sant’Agata Bruno Mancuso, ki je bil med letoma 2013 in 2018 senator v vrstah stranke Ljudstvo svobode, piše Primorski dnevnik.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koprčanec |  14 .08. 2019 ob  07: 14
Doģite nam ponovno.