POD VPLIVOM DROG ZAPELJAL V KOPRSKO PRISTANIŠČE: Zaposleni poklicali policijo

Kronika

Včeraj popoldan je v koprsko pristanišče pripeljal voznik tovornjaka, ki je kazal znake omamljenosti. Zaposleni so poklicali policiste, ki so z njim opravili hitri test na mamila. Ta je pokazal prisotnost canabisa in metalfetaminov, zato mu je je bil odrejen strokovni pregled v Splošni bolnišnici Izola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu še obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. 

Fotografija je simbolična.

V naselju Vareje pri Sežani je nekdo vlomil v barako in ukradel več kosov orodja, in sicer motorno žago za drva znamke Stihl, ročno kosilnico znamke Stihl, vbodno žago znamke Bosch, električni skobelnik znamke Einhell in električno ročno žago. Povzročil je za 1200 evrov škode.

Na plaži v Kopru je nekdo ukradel nahrbtnik, v katerem je imela oškodovanka starejši telefon in nekaj drobiža.

V Zagorju pri Pivki je nekdo vlomil v hišo, medtem ko so bili lastniki na dopustu. Pregledal je prostore, nato pa ukradel nakit in denar.

Fotografija je simbolična.

Ilegalne migracije ne pojenjajo

Policisti PU Koper so včeraj tudi obravnavali več ilegalnih migracij. Med drugim jih je poklical občan, ki je kolesaril na cesti Gradišče–Golac. Povedal je, da je na poti srečal več oseb, ki so obnemogle. Policisti so na kraju našli osem državljanov Afganistana, od tega so bili trije otroci. Vsi so zaprosili za azil.

Dopoldan so na hitri cesti Koper–Bertoki prijeli državljana Turčije, ki je prav tako vrnjen na Hrvaško, ob 15.32 pa je patrulja na avtocesti na Ravbarkomadi (proti Kopru) ustavljala voznika taksija. Ugotovili so, da vozi državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija