PODROBNOSTI KRVAVEGA UMORA NA BOVŠKEM: 34-letnik večkrat zaboden na domačem pragu

Kronika

Kot smo ta teden že poročali, so policisti PU Nova Gorica v sredo, devet minut po polnoči, prejeli klic občana o nasilnem kaznivem dejanju v Bovcu, kjer je kmalu po tem za posledicami hudih poškodb z ostrim predmetom umrl 34-letni moški. Takoj po prejetem obvestilu so bile na kraj poslane policijske patrulje z območja PU Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovale in izvedle prve nujne preiskovalne ukrepe za izsleditev in prijetje osumljenca. Na novinarski konferenci so danes predstavili podrobnosti umora.

Izsledke preiskave je na novinarski konferenci predstavil Marino Pangos, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica.

Ker so bili na podlagi prvih zbranih obvestil podani razlogi za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli novogoriški kriminalisti. 24-letnega osumljenca so kmalu, ob 1.55, izsledili na Bovškem. Osumljencu so odvzeli prostost in mu odredili policijsko pridržanje. Na kraj tragičnega dogodka je zatem prišla tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Med kriminalistično preiskavo suma umora so policisti med drugim ugotovili, da je osumljenec prišel na obisk k 34-letniku, šlo naj bi za domačina, in ga povabil, naj za trenutek izstopi iz stanovanja. Ko sta se nahajala pred stanovanjskim objektom, je 24-letnik z nožem napadel in večkrat zabodel 34-letnika v različne predele telesa. V tem času se je v stanovanju 34-letnega moškega nahajal drugi moški, ki je zaslišal glasno hropenje. Ko je pred objektom videl, kaj se dogaja, je nemudoma poklical policijo, storilec pa je z napadom prenehal in zbežal s kraja. Reševalci NMP ZD Tolmin so 34-letnega moškega oživljali, vendar je bilo nudenje pomoči neuspešno in je podlegel poškodbam.

Fotografija je simbolična. 

Policisti so v okviru preiskovanja nedaleč stran od kraja kaznivega dejanja našli tudi nož, ki ga bodo uporabili kot dokaz za kaznivo dejanje umora. S strani sodišča so kriminalisti v sredo pridobili odredbo za hišno preiskavo prebivališča 24-letnega osumljenca (na območju Občine Bovec), v kateri so našli in zasegli predmete, ki bodo prav tako služili kot dokaz za kaznivo dejanje umora.

Glede okoliščin, zakaj je prišlo do spora med žrtvijo in osumljencem ter posledično kaznivega dejanja umora, novogoriški kriminalisti dodatno zbirajo obvestila. Po dosedanjih ugotovitvah policije naj bi bil motiv tudi nerazčiščene osebne zadeve med žrtvijo in osumljencem.

24-letnika, sicer državljana BiH, so včeraj s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora, ker je na grozovit in zahrbten način umoril 34-letnika, izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor. Zagrožena kazen za tovrstno kaznivo dejanje je najmanj 15 let zapora.

Osumljenec je v Slovenijo in na Bovško prišel maja letosPo poročanju Primorskih novic naj bi šlo za kuharja, ki je delal v eni od bovških restavracij, pred tem pa naj bi kuhal v eni od restavracij v hrvaški IstriDoslej v Sloveniji ni bil obravnavan za kakšno kaznivo dejanje, novogoriški kriminalisti pa od kolegov iz BiH še pridobivajo informacije o morebitnih kaznivih dejanjih v preteklosti.

V tem letu so na območju PU Nova Gorica obravnavali dva poskusa uboja in en poskus umora ter zadnji primer kaznivega dejanja umora na Bovškem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija