PRIMORSKI POLICISTI USTAVILI SUMLJIV AVTO: V njem se je skrivalo šest prebežnikov

Kronika

Policisti so v četrtek malo pred 12. uro v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto, ki ga je vozil 57-letni Srb. V vozilu je bilo še šest Sircev. Voznika bodo obravnavali za kaznivo dejanje pomoči pri nedovoljenem prestopu državne meje, so danes sporočili s Policijske uprave Koper. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Koprski policisti pa so 16-letniku zasegli predelan moped. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 17.54 je pri Dekanih 23-letni državljanka Hrvaške z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti izgubila kontrolo nad vozilom, ter trčila v brežino. Pri tem se je lažje poškodovala, sledi ji plačilni nalog.

Vozila pod vplivom drog

Ob 3.17 so policisti v Podgradu ustavili osebni avto, ki ga je peljala 46-letna državljanka Italije. Voznica je opravila alkotest, ki je pokazal 0,0 mg/l alkohola, opravljen hitri test na drogo pa je bil pozitiven na kanabis, opijate in kokain. Strokovni pregled je odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

V Ankaranu je ponoči nekdo z gradbišča ukradel agregat in dve nakladalni rampi za natovarjanje bagrov na tovorno vozilo. Skupaj je škode za približno 1.500 evrov.

Pešci, pozor!

V Sloveniji še vedno poteka dvotedenska nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev, ki sodijo med ranljivejše udeležence v cestnem prometuNa območju Policijske uprave (PU)  Koper je bilo v letu 2018 v prometnih nesrečah udeleženih  55 pešcev, dva sta umrla, letos do konca septembra pa je bilo v prometnih nesrečah udeleženih 40 pešcev, 2 sta umrla, 5 je bilo huje poškodovanih, 28 pa lažje.

"Pešci, v prometu bodite vidni (svetla oblačila, kresničke), prečkajte cesto na označenih prehodih za pešce, hodite po pločnikih oziroma ob levem robu. Vozniki, ne pozabite na pešce, odstopite jim prednost, hitrost prilagodite razmeram na cesti, upoštevajte omejitve, posebej previdno ob šolah, vrtcih, v naseljih," zato poudarjajo na PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija