HRVAŠKA RIBIČA ZASPALA NA BARKI: Doživela brodolom in končala na drugi strani Jadrana, v Italiji

Svet

Mlada hrvaška ribiča sta z Lošinja odšla z barko na ribolov, vključila avtopilot in na ladji zaspala. Medtem je njuno plovilo udarilo ob skalo in potonilo. 27- in 29-letnik sta se uspela rešiti in priplavati do obale, le da na drugi strani Jadrana, v Italiji, poročanje portala Corriereadriatico povzema Slobodna Dalmacija.

Ob sedmih zjutraj je brodolomca na plaži prvi zagledal lastnik kavarne v italijanskem mestu Fano, Andrea di Maggio. Najprej je mislil, da gre za lokalna ribiča, a ko si ju je ogledal malo bolje, je ugotovil, da imata na sebi samo spodnje perilo in nogavice. Brodolomcema je takoj pomagal.

"Obema sem dal topel napitek in cigarete, za katere sta me takoj prosila," je povedal. S pomočjo gestikulacije in nekaj italijanskih besed sta mu uspela pojasniti, kaj se je zgodilo. Najprej naj bi zaspal eden od njiju, drugi pa je pred spanjem vključil avtopilot.

Po pisanju italijanskih medijev je do nesreče prišlo 28. septembra ob 4.30, 14-metrska barka pa je potonila tri kilometre od italijanske obale. Ribiča sta za Jutarnji list dejala, da ju je iz sna prebudil silovit pok. Trup ladje je bil prebit in vanj je začela dreti voda. Ko sta ugotovila, da bo plovilo pristalo na dnu, sta se vrgla v morje in začela plavati. Po treh urah jima je s pomočjo držanja za bojo uspelo priplavati do obale.

Moška so kmalu po prihodu na obalo pregledali zdravniki, a ugotovili, da nista poškodovana. Po poročanju italijanskih medijev bodo oblasti preiskale okoliščine nesreče. Ostanki potonule ladje so nekaj ur po brodolomu priplavali do obale, prevzela jih je italijanska obalna straža. Ladjo so nato privlekli na površje in jo prenesli v pristanišče Fano.

Ostanke ladje so pregledali potapljači italijanske mornarice in ugotovili, da do onesnaženja ni prišlo. Primer preiskuje tudi italijanska policija, ki poskuša ugotoviti, ali je ladja moškima služila za ribolov ali se je na njej nahajala sumljiva vsebina.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  04 .10. 2019 ob  17: 11
Če pa jih vprašaš Hrvate ti bodo rekli, da so najboljši mornarji na svetu.